Kylling i hjemmelavet peanutbuttersauce er en ret, som alle kan lide. (©DR)

Kylling i hjemmelavet peanutbuttersauce

Lækker saftig kylling, perfekt til søndags bordet eller til en lækker aftensmad. Og så er det et plus med hjemmelavet peanutbuttersovs, som Timm Vladimir lavede i programmet 'Timm og gryderne'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. hel kylling
    (skæres i 8-10 dele)
  • 1 stk. løg
  • 3 stk. gulerødder
    (skæres i to-tre cm skiver)
  • 1 stk. squash
    (I kvarte to-tre cm skiver)
  • 0,5 stk. butternut græskar
    (skæres i tern på 2x2 cm)
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse tomater
    (hakkede og flåede)
  • 1 spsk. ingefær
    (skrællet og frintrevet)
  • 4 blade laurbær
  • 4 fed hvirdløg
    (finthakket)
  • 200-250 g peanutbutter
    (ikke sød - ca. 4-5 spsk)
  • 1 l tynd kyllingefond
    (eller bare vand)
  • 1 smule cayennepeber eller paprika
  • 1 smule peanutolie
  • 1 smule frisk chili
    (hakkede)

Fremgangsmåde

  1. Krydr dine kyllingestykker med salt og peber og evt. cayenne eller anden spice du kan lide.
  2. Varm en god sjat olie op i en stor gryde, og brun kyllingestykkerne godt af. Tilsæt så tomatpureen og lad det stege med i to-tre minutter. Efterfølgende tilsættes dåsetomater, ingefær, laurbærblade og hvidløg. Lad det hele koge i tre-fire minutter.
  3. Nu skal den hjemmelavet peanutbutter i gryden, og når den er rørt ud og saucen er blevet tyk, hældes fonden på sammen med resten af grøntsagerne. Det hele skal simre i 20-30 minutter mere.
  4. Chili kan tilføjes sammen med fonden, alt efter smag og vovemod. Man kan også sagtens lave en chilisauce ved siden af, såman selv kan bestemme, hvor meget man kan tåle at spise. 

TIP: Serveres sammen med f.eks. ris eller brød.