Kylling i karry er skøn aftensmad for hele familien. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Kylling i karry

I programmet Annemad lavede matentusiasten Anne Hjernøe denne variant af den velkendte hverdagsret kylling i karry. En hel kylling for lov at simre i en cremet og smagfuld karrysauce med hokkaidogræskar, kokosmælk, figner, kanel og kardemomme. Opskriften er nem, og på en time har man sat en hurtig og smagfuld hverdagsret på bordet.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. hel kylling
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. ghee
    (kan erstattes med smør)
  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. karry
  • 0,5 stk. hokaido græskar
  • 1-2 stk. persillerødder
  • 8-10 stk. tørrede figner
  • 3-4 stk. kanelstænger
  • 10 stk. grønne kardemommekapsler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 0,5 l grøntsagsfond
    (eller fjerkræfond)
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 50-100 g smuttede hele mandler

Fremgangsmåde

  1. Kyllingen parteres og brunes godt af på en pande i en blanding af ghee og olie, eller bare olie og smør hvis du ikke har lavet ghee.
  2. Hak løg fint, og skær græskar og persillerødder i tern. Snit eller klip figner i strimler.
  3. Løgene ristes gyldne i fedtstoffet, hvorefter karryen tilsættes og steges godt igennem. Derefter tilsættes hokkaido, persillerødder, figner, kanelstænger og kardemommekapsler. Det hele steges rigtig godt igennem.
  4. Derefter hældes kokosmælk og fond på, til grøntsagerne er næsten dækkede. Kog til grøntsagerne er helt møre.
  5. Tag kanelstængerne op, og blend grøntsagerne til du har en jævn og cremet sauce, kom kanelstængerne tilbage i saucen og smag den til med lidt salt. Derefter tilsættes kyllingen og mandlerne.
  6. Læg låg på gryden og kog kyllingen i saucen i ca. 50-60 minutter alt efter størrelse. Spis kyllingen med kogt perlebyg, ris, naan, syltede løg, mangochutney eller hvad, du synes, passer godt til.