Denne vidunderlige version af kylling i karry serveres med gule kokosris og frisk koriander. (©DR)

Kylling i karry med chapati og kokosris

Adam Price leverer en anden version af den populære ret, kylling i karry. Her serveres kyllingen med skønt hjemmelavet indisk chapati brød og gule kokosris.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Kylling i karry

  • 5 stk. hele nelliker
  • 2 stk. laurbærblade
  • 15-20 stk. sorte peberkorn
  • 2-3 stk. hele kardemommen
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 3 stk. rødløg
  • 1 spsk. hvidløg
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 0,5 spsk. stødt ingefær
  • 0,5 spsk. stødt kanel
  • 0,5 spsk. chilipulver
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 spsk. gurkemeje
  • 1 tsk. garam masala
  • 800 g kyllingefilet
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 smule hot mango chutney
  • 1 smule olie
  • 1 smule frisk koriander

Chapati

  • 150 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule smør

Kokosris

  • 4 dl bastmati ris
  • 2-3 tsk. gurkemeje
  • 2 dl kokosmel
  • 1 smule limesaft

Fremgangsmåde

Lav først kylling i karry: 

  1. Nelliker, laurbærblade, peberkorn, fennikel og kardemomme sauteres i et lille minuts tid på en tør pande. Kværn krydderierne på en krydderikværn, og bland med de øvrige stødte krydderier.

  2. Løgene steges klare i rigeligt olie. Tilsæt ingefær, hvidløg og et par spsk. af krydderiblandingen, og rist det med i kort tid, hvorefter kokosmælken hældes på. 

  3. Lad retten simre i ca. 10 min. Blend saucen glat med 1 dåse flåede tomater. Kyllingen skæres i mundrette stykker, og kommes direkte ned i karrysaucen, hvor den skal ligge og simre og tilberede i ca. 15-20 minutter under låg. Smag retten til med salt og hot mango chutney.

Lav dernæst chapati brødet:

  1. Kom mel og salt i en skål. Hæld vandet i og saml dejen. Ælt det og kom eventuelt lidt mere vand i - lidt ad gangen - indtil dejen formes til en pæn kugle. Strø mel på bordet og ælt dejen grundigt igennem med hænderne. Lad den stå at trække, overdækket, i ca. ½ times tid. 

  2. Del dejen i 8 stykker og form hver stykke til en kugle. Kuglerne rulles ud til en stor pandekage, som bages på en varm pande i lidt klaret smør. Vend chapatien når den er gylden på den ene side. Pres lidt af luften ud af chapatien, så den får en jævn, sprød, og gylden overflade. 

Lav til slut kokosris:

  1. Risene koges møre med et par tsk. gurkemeje. Kokosmel tørristes på panden. Vend ris og kokos sammen umiddelbart lige inden servering. Smag til med salt og limesaft.