Prøv en anderledes tilberedning af din kylling - saltbagningen gør den særlig saftig. (©DR)

Kylling i saltdej

Kyllingen bliver helt fantastisk saftig, når den som her i Thomas Hermans opskrift bliver bagt i en saltdej. Han lavede opskriften i programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1500 g hvedemel
  • 1500 g fint salt
  • 9 dl vand
  • 1 stk. æggehvide
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 stk. citron
  • 10 kviste citrontimian
  • 50 g smør
  • 1 stk. lille pose hø

Fremgangsmåde

  1. Ælt mel, salt, æggehvide og vand sammen, til saltdejen er glat og elastisk. Juster evt. med mere mel, hvis dejen er for våd.

  2. Lad dejen hvile 30 min. Herefter rulles halvdelen af dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse.

  3. Udblød høet i lidt vand.

  4. Gnid kyllingen med smør og fyld den med persille, hø, citronskiver, citrontimian, lidt salt og sort peber. Drys en lille håndfuld hø henover den udrullede saltdej og placer derefter kyllingen ovenpå høet. Drys afslutningsvis lidt citrontimian ud over kyllingen og saltdejen.

  5. Rul den anden del af dejen ud og læg den over kyllingen. Lim evt. dejsamlingen med lidt æggeblommer og pensl resten af den indpakkede kylling, så den får en flot gylden farve når den bliver bagt.

  6. Bag kyllingen i ovnen ved 170 grader i 1 time og 20 min. Herefter skal den trække 30 min før den åbnes op og parteres inde ved gæsterne. Tjek evt. om kyllingen er færdig ved at stikke et stegetermometer igennem saltdejen på kyllingens tykkeste sted, som er på låret. Temperaturen skal måle min. 65 grader for at være sikker på at kyllingen har fået nok.