Den smagfulde opskrift på ovnbagt kylling med tørrede frugter og rodfrugter er en god familieret. (©DR)

Kylling med fyld af tørrede frugter på en seng af rodfrugter

I programmet Kongelige Køkkenhaver kokkererede James Price og Mette Blomsterbergs sig gennem madhistorien. På Dragsholm slot lavede de mad fra middelalderen, og det blev bl.a. til denne opskrift på en fyldt kylling med tørrende frugter, serveret med skønne rodfrugter.

Udblød de tørrede frugter i mjød natten over.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. stor kylling
  • 3-400 g blandede, tørrede frugter
    (f.eks figner, svesker, rosiner og usvovlede abrikoser)
  • 3-4 dl tør mjød
  • 3-4 spsk. andefedt
  • blandede rodfrugter
    (f.eks. selleri, rødbede, pastinak, gulerødder, løg)
  • 1 lille bundt frisk merian
  • salt og peber
  • kødsnor og køkkennål

Fremgangsmåde

  1. De tørrede frugter skæres i grove tern og udblødes i mjød natten over. 
  2. Kyllingen udbenes. dvs. man lægger et snit ned langs rygbenet og lader kniven følge brystbenet hele vejen rundt på begge sider, så man kan udtage skroget. 
  3. Indersiden af kyllingen drysses med salt og peber, fyldes med de udblødte frugter og syes sammen. 
  4. Rodfrugterne skrælles og skæres i mindre stykker. Rodfrugtstykkerne vendes med andefedt og merian og drysses med salt og peber. 
  5. Kyllingen pensles med lidt andefedt, drysses med salt og peber og placeres ovenpå rodfrugterne i ildfast fad. Det kommes i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter.