Prøv denne lækre og spicy kyllingeret med cashewnødder og spis den med ris eller nudler til. (©DR)

Kylling med hoisinsauce og cashewnødder

Lækker asiatisk kyllingeret, der kan laves så stærk, som man ønsker det. Den kan også laves mild, hvis der for eksempel er børn i selskabet.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 70 g usaltede cashewnøøder
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. peberfrugter
  • 2 stk. tørrede chilier
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1,5 spsk. japansk soya
  • 1,5 spsk. hoisinsauce
    (kinesisk sur/sød sauce)
  • 2 stk. forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Rist cashewnødderne på en tør pande ved jævn varme til får farve. Stil dem herefter til side. Skær kyllingebrystet i strimler.
  2. Hæld vand og salt op i en gryde og lad det koge op før kyllingestrimlerne kommes i og koges i 5 minutter.
  3. Tag kyllingestrimlerne op med en hulske og hæld vandet fra.
  4. Skør løgene i skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Skær de tørrede chilier i små stykker.
  5. Varm rapsolien op i en stegepande eller wok og kom kyllingestrimlerne i. Lad dem stege i et minuts tid og kom herefter løg, peberfrugter og chili ved. Rør det godt sammen og steg i yderligere 2 minutter.
  6. Tilsæt soya og hoisinsauce og varm retten i gennem.
  7. Bland de ristede cashewnødder i

TIP: Servér med kogte ris eller kogte nudler.