Hjemmelavet kylling med ratatouille (©DR)

Kylling med ratatouille

Følg Tina Nordströms, fra Tinas Køkken, opskrift på en en dejlig saftig kylling, serveret med en hjemmelavet ratatouille. Retten smager fantastisk, er nem at lave, og falder i alles smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk. fersk kylling
  • 1 stk. citron
  • 1 smule spidskommen
  • 1 kvist rosmarin
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Ratatouille

  • 0,25 stk. hvidløgshoved
  • 2 stk. grønne peberfrugter
  • 2 stk. gule løg
  • 0,5 bundt blegselleri
  • 2 stk. chilifrugter
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • 0,5 spsk. sukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule olie og smør
    (til stegning)

Fremgangsmåde

Lav kylling: 

  1. Skær citronen i både og bland den sammen med spidskommen, rosmarin og knuste hvidsløgsfed. Stop blandingen ind i kyllingen. 
  2. Skær nogle snit i kyllingen for at forkorte stegetiden. 
  3. Hæld lidt olie over og krydr med salt og peber. 
  4. Kyllingen skal ind i den forvarmede ovn og steges i 40 minutter på 200 grader. 
  5. Kontroller at kyllingen er gennemstegt ved at skære i låret og se efter at kødsaften er klar.

Lav ratatouille: 

  1. Hak hvidkål, peberfrugt, løg, chili og selleri. Svits det i olie og smør i en gryde. Pluk rosmarinen, skær den groft og bland det ned i gryden. Tilsæt vin og flåede tomater. Lad det koge i cirka 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. 
  2. Skær kyllingen ud i portionsstykker og server den sammen med ratatouille.