Kylling med ratatouille
Følg Tina Nordströms, fra Tinas Køkken, opskrift på en en dejlig saftig kylling, serveret med en hjemmelavet ratatouille. Retten smager fantastisk, er nem at lave, og falder i alles smag.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Tina Nordström
Ingredienser
Kylling
- 1 stk. fersk kylling
- 1 stk. citron
- 1 smule spidskommen
- 1 kvist rosmarin
- 3-4 fed hvidløg
- 1 smule olivenolie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Ratatouille
- 0,25 stk. hvidløgshoved
- 2 stk. grønne peberfrugter
- 2 stk. gule løg
- 0,5 bundt blegselleri
- 2 stk. chilifrugter
- 1 kvist rosmarin
- 1 dl hvidvin
- 1 dåse flåede tomater
- 0,5 spsk. sukker
- 1 smule salt
- 1 smule peber
-
1 smule
olie og smør
(til stegning)
Fremgangsmåde
Lav kylling:
- Skær citronen i både og bland den sammen med spidskommen, rosmarin og knuste hvidsløgsfed. Stop blandingen ind i kyllingen.
- Skær nogle snit i kyllingen for at forkorte stegetiden.
- Hæld lidt olie over og krydr med salt og peber.
- Kyllingen skal ind i den forvarmede ovn og steges i 40 minutter på 200 grader.
- Kontroller at kyllingen er gennemstegt ved at skære i låret og se efter at kødsaften er klar.
Lav ratatouille:
- Hak hvidkål, peberfrugt, løg, chili og selleri. Svits det i olie og smør i en gryde. Pluk rosmarinen, skær den groft og bland det ned i gryden. Tilsæt vin og flåede tomater. Lad det koge i cirka 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
- Skær kyllingen ud i portionsstykker og server den sammen med ratatouille.