Sæt gerne gryde direkte ind på bordet, og lad gæsterne selv tage, for en mere autentisk stemning. (©DR)

Kylling Tagine - Vladimir style

Lækker simreret med kylling, fra det marokkanske køkken. Vær opmærksom på at kødet skal ligge i marinaden natten over

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. god økologisk kylling
  • 6 fed hvidløg
    (finthakket)
  • 1 smule ras eller hanout
    (eftre behov)
  • 1 smule havsalt og friskkværnet peber
  • 1-2 stk. saltsyltede citroner
  • 3-4 stk. løg
    (skåret i strimler på langs)
  • 1 smule olie til stegning
  • 0,5 l vand eller lys kyllingefond
  • 1 bundt persille
    (blade og stængler for sig)
  • 1 bundt koriander
    (blade og stængler for sig)
  • 1 spsk. blåskimmelost
    (Gerne Arla Unika Høgslund)
  • 1 smule safran
    (Den ægte var)
  • 1 håndfuld gode marokkanske oliven
  • 1 håndfuld hakkede tørrede abrikoser
  • 1 smule granatæblekerner
  • 1 håndfuld ristede mandler
    (Til pynt)
  • 1 smule ristede sesamfrø
    (Til pynt)
  • 2-3 skiver godt brød
    (ex. marokkansk fladbrød)

Fremgangsmåde

  1. Hak kyllingen ud i 8-10 stykker. Læg i en stor skål. Tilsæt hvidløg, Ras el Hanout, pulpen fra de syltede citroner (gem skallen), et af løgene, salt og peber. Lad det hele marinere natten over i en pose (vakumér evt.)
  2. Sautér resten af løgene ved medium varme i en stor sauterpande til de bliver bløde og søde - ca. 10-15 minutter. Læg kyllingestykkerne ned i panden, tilsæt persillen og koriander stængler i sammenbundede bundter (som en slags Boquet Garni – bundt af blandede urter) og drys med safran og de hakkede abrikoser.
  3. Tilsæt også 1/2 l vand/lys kyllingefond. Lad det hele koge op, skru ned og lad simre i 15 minutter. Kom det i tagine eller Römertopf og stil i ovnen ca. 45 minutter. Tag evt. låget af de sidste 15 minutter.
  4. Tag kyllingen op og stil taginebunden på komfuret eller kom saucen i en gryde. Tag stænglerne op og kom lidt af de syltede citronskaller i sammen med lidt blade af persille og koriander. Gem lidt til pynt.
  5. Hæld oliven i saucen de sidste minutter. Læg kyllingen i bunden af taginen og overhæld med saucen. Pynt med urterne og lidt ristede sesamfrø og evt. ristede mandler samt granatæblekerner. Retten serveres sammen med ex. marokkansk fladbrød.