(©DR)

Kyllingespyd

Lav konditor Mette Blomsterbergs lækre og nemme opskrift på sprøde kyllingespyd, der passer perfekt til madpakken eller picnic-kurven.

Kyllingen skal trække et par timer i marinaden

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. friskkværnet peber
  • 1 stk. frisk ingefær
    (Ca 2 cm)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 20 g smør
    (til stegning)
  • 2 spsk. olivenolie
    (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Snit kyllingebrystet i helt fine stykker. Lav en marinade af olivenolien, salt og peber, hvidløg og finthakket ingefær.

  2. Læg kyllingestykkerne i lagen og stil skålen i køleskabet i et par timer - eventuelt natten over. Sæt de vædede kyllingestykker på et træspyd og vend spyddene i sesamfrø.

  3. Steg dem på en stegepande i olivenolie og margarine, så kyllingestykkerne bliver sprøde og saftige.