Lækre og sprøde kyllingespyd med den lækre Chicken Tikka-krydderiblanding. Foto: DR (©DR)

Kyllingespyd - Chicken Tikka masala

Her får du en supernem opskrift på kyllingespyd med den dejligste tikka masala krydderiblanding. Spyddene er perfekte til at grille. Kogekone Camilla Plum lavede retten i programmet 'Krudt og krydderier' - og hun fortæller i programmet, at man også sagtens kan lave spyddene med en fast fisk.

Kødet skal marineres i minimum seks timer

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Kød

  • 750 g kyllingebryst i tern

Marinade

  • 2,5 dl drænet yoghurt
  • 2 spsk. garam masala
  • 4 spsk. sambar masala
  • 6 fed hvidløg
  • 5 g revet ingefær
  • 2 tsk. sort salt
  • 1 spsk. anisfrø
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. sandeltræ

Fremgangsmåde

  1. Bland marinaden og vend kødet i den. Film på og på køl i mindst 6 timer. 
  2. Stik kødet på spyd, der har ligget i vand i en times tid først. 
  3. Grill til de er akkurat gennemstegte, enten over trækul eller på grillpande. Anret dem på et bjerg af frisk mynte og koriander. 
  4. Spis med masser af friskt grønt, en skål frisk yoghurt, eller raita og bløde indiske naanbrød, eller kikærtepandekager.