Kyllingetærte med masse af smagfuldt fyld. (©DR)

Kyllingetærte

Katja laver denne velsmagende tærte i Den Store Bagedyst. Gør hende kunsten efter, og lav en sprød, flot og velsmagende tærte, som hele familien kan li'.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Marinade

  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. rød thai karrypasta
  • 9 g friskreven ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 3 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 450 g kyllingebryst skåret i små tern

Dej

  • 300 g mel
  • 250 g smør
  • 6 spsk. koldt vand

Fyld

  • 450 g brystfilet i små tern (fra marinaden)
  • 4 stk. bladselleristilke i små skiver
  • 1 stk. rød peberfrugt i tern
  • 1 stk. grøn peberfrugt i tern
  • 4 stk. piskede æg
  • 4 dl fløde 38%
  • 1 smule cheddarost

Fremgangsmåde

Lav marinade:

  1. Pres friskreven ingefær gennem en presser. Brug saften. 
  2. Alt puttes i en pose sammen med de 450 g kyllingebryst skåret i små tern. Lad det trække i posen i køleskabet ½ time.

Lav dejen: 

  1. Smør skæres i små stykker og smuldres ned i dejen. Tilsæt vandet til sidst og ælt dejen, men ikke for længe, da den ellers bliver for blød. Sæt i køleskab i 20 min. Dejen rulles nu hurtigt ud. Vær forsigtig ikke at arbejde med dejen for længe, da den ellers bliver svært at putte i formen. Beklæd formen med dejen. Lig bagepapir i tærten med bønner ovenpå. Dette for at fastholde at den ikke buler op og bliver på bunden. Forbages nederst i ovnen i 12 min ved 225 grader.

Lav fyldet:

  1. Brun de marinerede kyllingestykker på panden, ca. 10 min. Peberfrugterne og bladselleri svitses med 2 spsk. smør i ca. 1 min. 
  2. Kødet ligges i den forbagte tærte. Put fløde/æggeblandingen over. Vær obs. på at der vil blive noget tilovers af fløde/æggeblandingen. Drys med reven cheddarost. Pynt med kant af mørdej og eventuelle blomster. Pensl kant af mørdej samt blomsterne med æggeblandingen. 
  3. Bages midt i ovn ved 225 grader i ca. 25 min.