Kys eller marengs er små søde mundfulde, som er gode for sig selv, og perfekte sammen med is. (©DR)

Kys - små søde marengs kyskager

Kyskager, kys, marengs. Kær kage har mange navne, og disse farvestrålende, sprøde kager er ingen undtagelse. Denne nemme og hurtige opskrift på kys lavede konditor Mette Blomsterberg i programmet 'Det Søde Liv', hvor hun fik hjælp til tilberedningen af sine to døtre. Kys eller kyskager kan spises som de er, men de er også fantastiske til is.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 300 g rørsukker
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 0,5 tsk. sukker
  • 0,5 dl frysetørrede hindbær
  • 1 knivspids rød frugtfarve

Fremgangsmåde

  1. Pisk marengsen:
    Æggehviderne piskes luftige men ikke stive. Tilsæt sukkeret undervejs lidt ad gangen, mens der stadig piskes. Stop først når marengsen er helt stiv og sej.
  2. Hvide marengs:
    Del marengsen i to lige store portioner i to skåle. I den ene portion piskes vanijlesukkeret i - vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases med den ene teskefuld sukker, således at vanilje kornene skilles ad.
  3. Røde marengs:
    I den anden portion vendes de frysetørrede hindbær i.
  4. Sprøjt marengs ud:
    Begge portioner kommes i sprøjtepose med en mellemstor stjernetylle. Begge sprøjtes ud på bagepapir i små delikate "kys" med en omkreds som en 2 krone. Sørg for at der ens i størrelsen, da de ellers vil bage forskelligt.
  5. Bag marengsene:
    Bages ved 120 grader (ingen varmluft) i en time.