Laab - Thailandsk inspireret ret med andebryst
I Maddysten var temaet 'dommernes favoritter' og i første udfordring skulle deltagerne lave Daks opskrift på Laab – en thailandsk inspireret ret med stegt andebryst fra Daks Michelin restaurant Kiin Kiin. Her får du Daks opskrift, så du kan servere en Michelin-værdig middag derhjemme.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 andebryster
- 2 agurker
- 100 g hvidkål
- 1 bundt koriander
- 1 bundt brøndkarse
- 4 myntestilke
- 2 stk. chili
- 1 fed hvidløg
- 4 limefrugter
- 1 dl æggehvider
- 1 dl florsukker
- 1 dl fiskesauce
- 1 dl sukker
- 1 dl vilde ris
- 1 l olie til fritering
- 1 pose jasminris
Fremgangsmåde
And
- Rids andebrysterne på skindsiden og steg dem af på en kold pande, sat på halv varme, indtil skindet er sprødt.
- Vend brysterne og kom dem i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter. Tag dem bagefter ud af ovnen, for at hvile på panden indtil der skal anrettes.
Yam-marinade
- Kom chili, hvidløg og halvdelen af korianderen i en morter og knus det til en grov pasta.
- Tilsæt derefter limesaft, sukker og fiskesauce efter smag (anbefales: 1 til 1 med fiskesauce og limesaft og halv så meget sukker).
Yam-marenge
- Pisk æggehviden stiv med florsukker og pisk derefter halvdelen af yam-marinaden i og lad det hele piske i 2 til 3 minutter. Kom i en sprøjtepose.
Grønt
- Snit hvidkålen meget fint og kom det i isvand. Pluk koriander og mynte ude i blade og kom det i isvand. Klip brøndkarsen og dæk det til med våd køkkenrulle indtil det skal bruges.
- Agurken skæres til bånd (hvis det er helt umuligt, kan man bruge en skræller til at lave bånd med).
- Blend resterne af den ”ubruglige” agurk til juice og kom det i yam-marinaden.
Vilde ris
- Varm olie i en gryde til 220 grader (olien må gerne småryge). Test om olien er varm nok ved at komme et riskorn i. Den skal ”puffe” med det samme.
- Når olien er varm nok puffes alle risene, og olien sigtes fra. Pas på at risene ikke brænder på.
Anretning
- Anden skæres i skiver og lægges på en tallerken.
- Anret agurkebånd rundt om og fyld båndene med yam-marenge og top med kål, brøndkarse, koriander og mynte.
- Serveres med yam-marinaden, de puffede vilde ris og kogte jasmin ris på siden.