Labneh - friskost i kugler
Labneh er en form for friskost i kugler som du kan nyde til diverse måltider, til tapas og i salater. De små labneh-kugler lavede kogekone Camilla Plum i programmet 'Mad
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- Yoghurt, drænet kraftigt
- friske krydderurter
- olivenolie til det dækker
Fremgangsmåde
- Labneh er simpelthen kugler af meget drænet yoghurt -så fast at den kan formes og trilles - eks. i frisk mynte, basilikum, oregano, persille, dild og/eller koriander, og lægges i et glas med olivenolie.
- Urterne skal være skyllet helt rene for jord, og så skal de tørres igen på et viskestykke, inden osten trilles heri.
- Friskosten kan holde sig nogle uger i olien, og bliver bare bedre og bedre.
- Olivenolien som osten ligger i, som rigtig dejligt, og kan bruges til dressinger.
- Spis med sprødt brød, oliven og en grøn salat.