Labneh er skøn til salater, brød eller tapas. (©DR)

Labneh - friskost i kugler

Labneh er en form for friskost i kugler som du kan nyde til diverse måltider, til tapas og i salater. De små labneh-kugler lavede kogekone Camilla Plum i programmet 'Mad

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • Yoghurt, drænet kraftigt
  • friske krydderurter
  • olivenolie til det dækker

Fremgangsmåde

  1. Labneh er simpelthen kugler af meget drænet yoghurt  -så fast at den kan formes og trilles - eks. i frisk mynte, basilikum, oregano, persille, dild og/eller koriander, og lægges i et glas med olivenolie. 
  2. Urterne skal være skyllet helt rene for jord, og så skal de tørres igen på et viskestykke, inden osten trilles heri.
  3. Friskosten kan holde sig nogle uger i olien, og bliver bare bedre og bedre.
  4. Olivenolien som osten ligger i, som rigtig dejligt, og kan bruges til dressinger.
  5. Spis med sprødt brød, oliven og en grøn salat.