Lækker gulerodskage med flødeostglasur
Den svenske tv-kok Tina Nordström bagte i tv-programmet Tinas Mad en gulerodskage med kardemomme og valnødder og en tyk flødeostglasur oven på. Opskriften på gulerodskagen med flødeost creme er ret nem og ligetil
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Tina Nordström
Tinas mad
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 3,5 dl sukker
- 1,5 dl valnødder
- 1,5 tsk. natron
- 1,5 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 1,5 spsk. stødt kardemomme
- 1 spsk. stødt kanel
- 4 dl hvedemel
- 4 dl gulerødder
- 2,5 dl neutral olie
- 1 spsk. smør til formen
- 2 dl flormelis
- 200 g flødeost
- 1 spsk. citronskal
- 3 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pisk æg og sukker hvidt. Hak valnødder groft og tilsæt sammen med natron, bagepulver, salt, kardemomme, kanel og mel. Pisk det hele sammen.
- Bland gulerødderne og olien i. Hæld dejen i en springform smurt med smør.
- Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den slipper i kanterne. Kontroller, at kagen er færdig ved at stikke i den med en kniv eller en strikkepind. Lad kagen køle af.
- Smelt smør og lad det afkøle til lillefingervarm. Pisk flormelis, smør og flødeost sammen til en creme. Tilsæt vaniljesukker, citronsaft og skal.
- Pisk igen og fordel cremen på kagen. Lad cremen stivne lidt inden servering. Pynt eventuelt med tynde gulerodsstrimler.
- TIP: Opbevar kagen i køleskabet.