Skal du holde fødselsdagsfest eller vil du bare forkæle nogle heldige gæster. Så kan du med fordel prøve opskriften på Jon Daniel Edlunds lækre hjemmelavet lagekage. (©DR)

Lækker lagkage med hindbær og flødeskum

Lagkager er lækre, men de hjemmebagte versioner er bare dobbelt så lækre. Heldigvis er det faktisk ret nemt at bage lagkagebunde selv. Fyldet kan du klare med et læs friske hindbær og en perfekt pisket flødeskum. I denne overskuelige opskrift guider Jon Daniel Edlund fra Bagedystens sæson syv dig sikkert og overskueligt i mål. Klar, parat, bag!

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lagkagefyld

  • 1/2 l fløde
  • 350 g friske moste hindbær

Lagkagepynt

  • ¼ l fløde
  • 50 g friske hindbær

Lagkagebunde

  • 150 g æggehvider
  • 50 g sukker
  • 225 g hele æg
    (4 store æg)
  • 225 g sukker
  • 130 g hvedemel
  • 150 g mandelmel
  • en smule salt
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

Du skal bruge: 

  1. En udstikker – 18-16 cm.      
  2. En sprøjtepose. 
  3. Stjernetyl til sprøjteposen.  

Bund:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft    
  2. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret gradvist. Pisk videre i 4-5 minutter, eller til du har en blank og fast marengs.     
  3. Pisk de hele æg sammen med al sukkeret i 6-7 minutter, til du har en tyktflydende og luftig æggesnaps.    
  4. Sigt hvedemel, salt, bagepulver heri og tilsæt efterfølgende mandelmel    
  5. Vend det hele forsigtigt sammen. Tilsæt nu marengsen forsigtigt, og vend massen rundt.     
  6. Læg bagepapir på to bradepander og hæld den færdige kagemasse på dem begge. Dejen fordeles i et jævnt lag med en dejskraber.    
  7. Bages i ovnen v. 200 grader varmluft i ca. 7-8 minutter, eller til overfladen er flot gyldenbrun, og bagt helt igennem.  
  8. Lad kagerne køle helt ned, og stik tre lagkagebunde ud, hvis du har en udstikker. Du kan også bare skære bundene ud med en skarp kniv i den form, du synes.

Flødeskum:

  1. Det er faktisk ikke bare ligetil at piske en perfekt flødeskum. Mange har en tendens til at piske den alt for kraftigt, så den bliver grynet og får en smøragtigt smag. Den bedste flødeskum får du faktisk, hvis du pisker den i hånden med et piskeris. Alternativt skal du piske på laveste hastighed med din håndmikser.    
  2. Så snart flødeskummen er cremet og virker luftig, skal du stoppe med at piske. 
  3. Gem 1/3 dele af flødeskummen pynt. Resten af flødeskummen skal du bruge, når du bygger din kage. 

Opbygning af kage: 

  1. Find et fladt fad frem, som er stort nok til lagkagen.     
  2. Læg en af dine hjemmebagte bunde på fadet og fortsæt med et lag flødeskum, et lag moste hindbær og til sidst makroner. Sådan bliver du ved, indtil kagen er bygget op.
  3. Når din øverste lagkagebund er lagt på, fordeler du et meget tyndt jævnt lag flødeskum på toppen med en dejskraber. 

Pyntning af kage:  

  1. Put tyllen i din sprøjtepose og stil sprøjteposen i et højt glas, og fold posens kanter nedover glasset.     
  2. Hæld den sidste tredjedel af flødeskummet i sprøjteposen og klip i lille hul forenden.     
  3. Nu er du klar. Hold sprøjteposen lodret og tryk forsigtigt små dekorative flødeskumsknopper ud på toppen af din lagkage. Du bestemmer mønstret, og når du først lige har prøvet det, er det ikke så svært.     
  4. Suppler med friske hindbær.