Gulerødder, peberfrugt eller spidskål? Langt de fleste grøntsager kan bruges i en wokret. Det er både nemt, billigt og lækkert aftensmad. (©DR)

Lækker wokret til weekenden

Brug alle dine grøntsagsrester til denne hurtige wokret. Kok Jesper Vollmer lavede retten i programmet 'Spis og Spar',

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 600 g skært kød
    (okse-, svinekød eller fjerkræ)
  • 500 g grøntsager
    (F.eks. løg, hvidløg, gulerod, pak choi, peberfrugt eller champignons)
  • 4-5 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. sojasauce
    (kan udelades)
  • 1 spsk. maizena
  • 2-3 dl vand
  • 100 g cashewnødder
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)
  • 1 tsk. fiskesauce
    (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Skyl og hak alle grøntsagerne i mindre stykker. Skær kødet i strimler og steg det hårdt i af i den varme olie.

  2. Kom grøntsager ved og steg til de får farve, men behold lidt bid i dem. Hæld 4-5 spsk. sweet chilisauce ved og dryk 1 spsk. maizena ud over det hele.

  3. Kom vand på, så der dannes en masse sauce, der tykner med Maizenaen. Smag evt. til med soja og fiskesauce. Drys med cashewnødder, der er ristet på en tør pande.

    TIP: Server wokretten med enten ris eller nudler.