Lagkage med bær, creme og pletter i luften
En lækker lagkage med både ribs, blåbær og chokolade. Pynten består af flødeskum, nødder og "pletter".
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bunde
- 150 g mel
- 250 g flormelis
-
6-7 stk.
æg
(Antal afhængig af størrelsen)
- 50 g kartoffelmel
- 1 stk. citronsaft
Pletter
- 1 stk. æg
- 55 g mel
- 55 g sukker
- 55 g smeltet smør
Ribs/blåbærmousse
- 3 blade husblas
- 200 g frugtsaft
- 1 stang vanilje
- 50 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
Chokoladecreme
- 100 g lys chokolade
- 15 g smør
- 3 dl piskefløde
Pynt
- 100 g finthakkede nødder
- 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Lav bunde:
- Æggeblommer og sukker piskes luftigt.
- Æggehviderne piskes stive og vendes i.
- De tørre dele vendes i.
- Til sidst tilsættes citronsaften.
- Dejen hældes i en springform og bages ved 175 grader i en god halv time.
- Kagen køles af og deles i tre bunde.
Lav pletter:
- Alle ingredienser røres sammen. Lad dejen hvile et øjeblik.
- Dejen fordeles i en skabelon med facon som en dråbe.
- Glat dejen helt ud, så pletterne bliver så ens som muligt.
- Bages ved 185 grader til de er gyldne i kanten.
- Tages ud af ovnen og formes med det samme over et rør.
- Bag en ad gangen, da det går hurtigt. Pas på fingrene, de er "høvle" varme.
- Bag rigeligt, da de meget nemt går i stykker.
- De bliver hurtigt bløde, så hvis der ikke bliver spist op, men skal gemmes til næste dag, så er det en god idé at pynte med friske "pletter".
Lav ribs/blåbærmousse:
- Frugten koges med lidt vand og sies.
- Den udblødte husblas tilsættes.
- Fløden piskes, så den lige kan lave små toppe, og tilsættes af et par gange.
- Massen sættes på køl.
Lav chokoladecreme:
- Smelt chokoladen og tilsæt smørret.
- Afkøles lidt hvorefter den letpiskede fløde tilsættes og det blandes godt.
Opbygning:
- Kagen lægges sammen først med et lag chokoladecreme og derefter med et lag fromage.
- Kagen overtrækkes med flødeskum og pyntes med nødder, pletter og frugt.