Lagkage med goribær og citroncreme
En spændende blanding af goribær, jordbær og citron er med til at gøre denne lagkage lækker
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Lagkagebunde
- 4 stk. æg
- 200 g rørsukker
- 100 g smør
- 0,5 dl fløde
- 100 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 25 g kokosmel
- 1,5 tsk. bagepulver
Gori/jordbærcreme
- 20 g tørret goribær
- 1 dl portvin
- 400 g friske jordbær
- 40 g sukker
- 5 blade husblas
- 1 dl creme fraiche
Makronbund
- 2 stk. æggehvider
- 100 g sukker
- 50 g revet marcipan
- 50 g hasselnødder
Hvid jordbærcreme til sidepufferne og opsmøring
- 150 g hvid chokolade
- 6 dl piskefløde
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. frysetørrede jordbærpulver
- 4 blade husblas
Citroncreme
- 2,5 blade husblas
- 2 stk. past. æggeblomme
- 40 g sukker
- 1 stk. skal fra citron
- 0,5 dl citronsaft
- 1,5 dl kagecreme
- 1,5 dl fløde
Vaniljecreme til citroncremen
- 3 dl sødmælk
- 40 g sukker
- 1 stk. æg
- 2 stk. æggeblommer
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 stang vanilje
Italiensk marengs til pynt
- 0,25 dl vand
- 75 g rørsukker
- 2 stk. æggehvider
- 25 g rørsukker
Kræmmerhuse
- 150 g sukker
- 2 stk. æg
- 140 g mel
- 1 smule vand
Fremgangsmåde
Lav lagkagebunde:
- Smør og sukker piskes hvidt.
- Æg tilsættes et af gangen. Hernæst fløden.
- Melet og de tørre dele sigtes og vendes i.
- Klip en bund ud i bagepapir og sprøjt siderne i formen. Skal bages 30 min ved 180 grader.
Lav gori- og jordbærcreme
- Husblas lægges i blød.
- Goribær og portvin simrer i gryde.
- Jordbær skæres i tern og koges sagte op med 50 g sukker sammen med goriblandingen. Brug let stavblenderen.
- På køl.
- Husblas smeltes først, når du er klar til at lægge lagkagen sammen.
- Her skal du tage en dl af massen og smelte husblassen i for derefter at blande det over i resten.
- Samme princip som citroncremen.
Lav makronbund:
- Æg og sukker piskes hvidt.
- Revet marcipan og finthakkede nødder vendes i.
- Tegn en cirkel på bagepapir og fordel dejen efter den. Bag ved 150 grader i 20 min ca.
Hvid jordbærcreme til sidepufferne og opsmøring
- Læg husblas i blød.
- Varm fløden op til 80 grader sammen med vaniljestangen og korn.
- Smelt chokoladen med halvdelen af fløden, tilsæt resten, og rør glad med dejskraber.
- Put knust frysetørret jordbær i samt husblas. På køl eller frys, til den er iskold.
- Piskes luftig når den skal bruges.
Lav vaniljecreme til citroncremen
- Varm mælken med vaniljestangen og korn det hele i gryden.
- Bland i en anden skål æggene, majsstivelse og sukker.
- Hæld den varme mælk i æggeblandingen og dernæst tilbage i gryden.
- Pisk grundigt til den tykner + 2 min. På køl.
Lav citroncreme
- Udblød husblas i koldt vand. Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt revet citronskal og saft.
- Rør kagecremen i. Når cremen skal bruges, smeltes husblas.
- 1 dl citronmasse blandes med husblas i gryden. Hældes derefter i resten af citronmassen.
- Fløden vendes i.
Sammenlægningen af kagen:
- Bunden deles i 2. lægges i form med rulleplast.
- Stænkes med portvin. Jordbærmassen hældes i.
- Makronbunden ovenpå.
- Dernæst masser af friske jordbær skåret i pæne stykker.
- Herpå citroncremen. Låg af bund på, der er stænket med portvin.
- På køl.
Italiensk marengs til pynt af kagen:
- Vand og rørsukker koges til 120 grader.
- Æggehvider og sukker piskes hvidt.
- Sukkerlagen piskes i 5 minutter til den er kold.
- Jeg har brugt lidt gul farve til at lave blomsterne.
Lav kræmmerhuse
- Alt blandes sammen.
- Smør 1½ spsk. dej tyndt ud i en oval kage på en plade med bagepapir.
- Lav 4 ad gangen (ca. 8 x 12 cm i diameter).
- Bag kagerne midt i ovnen og form dem til kræmmerhuse - et ad gangen. Stil kræmmerhusene ned i snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede.
- Bag resten.
- 100 g mørk 70% chokolade smøres i kræmmerhusene. De fyldes med jordbærcreme og flødeskum og pyntes med friske bær plus gul blomster, der sættes på kagen.
- Kages smøres op med hvid jordbærcreme og der sprøjtes pænt op på siderne. Jeg bruger ribs og blåbær som blomsterknopper. Jordbær som blomst m.m.
- Mælkebøtte, bellis og syren kan også bruges til at pynte med.