Overdådig lagkage med appelsin. Indeni er dejlige kaffebunde og en fyldig nougatcreme. (©DR)

Lagkage med kaffe- og appelsinbunde

Lagkagen her gemmer på overraskelser og er fuld af både smag og farver.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kaffebund

  • 175 g smør
  • 175 g mørk chokolade
  • 4 stk. æg
  • 250 g sukker
  • 5 spsk. espresso
  • 2 tsk. vanilje
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 1 stk. appelsin (skal)

Nougatcreme

  • 6 dl piskefløde
  • 300 g nougat
  • 1 tsk. espresso

Appelsinbund

  • 3 stk. økologiske appelsiner
  • 150 g mandler
  • 150 g smør
  • 4 stk. æg
  • 360 g sukker
  • 360 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl mørk rom

Appelsinmousse

  • 2 stk. appelsin+skal
  • 1 stk. citron + skal
  • 2 dl fløde
  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 3 stk. æggehvider
  • 0,5 stang vanilje
  • 30 g sukker
  • 8 blade husblas

Appelsingelebomber

  • 5 blade husblas
  • 1,25 dl vand
  • 2,25 dl appelsinsaft
  • 0,5 dl citronsaft
  • 30 g sukker

Opsmøring af kage

  • 150 g palmin
  • 150 g smør
  • 600 g flormelis
  • 4 spsk. sødmælk

Fremgangsmåde

Lav kaffebund

  1. Tænd ovnen på 170 grader.

  2. Smelt smør og chokolade sammen og tilsæt espressoen.

  3. Pisk æggene sammen med sukker og vanilje.

  4. Pisk chokoladesmørret i.

  5. Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen.

  6. Fyld dejen i en rund form, og bag i cirka 35-40 min.

  7. Tag formen af og stil kagen på køl.

  8. Skær toppen af med en filetkniv, så du har en lige bund. 

Lav nougatcreme

  1. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde.

  2. Lav kaffen og rør den i nougatblandingen.

  3. Sæt nougatblandingen på køl.

  4. Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatcremen deri når den er gennemkold. 

Lav appelsinbund

  1. Kog appelsinerne med skræl i rigeligt vand i ca. 1 time.

  2. Køl den af og blend den til en jævn masse sammen med mandlerne.

  3. Smelt smørret ved middel varme og lad det svale lidt.

  4. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt og tilsæt appelsin-mandelmassen og det smeltede smør.

  5. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det sammen og rør til sidst rom i.

  6. Fordel dejen i formen i et jævnt lag.

  7. Bag bunden ved 175 grader varmluft i 50-60 min.

  8. Befri bunden fra formen.

  9. Lad bunden køle helt af.

  10.  Flæk bunden i to lige tykke dele med en filetkniv. 

Lav appelsinmousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. 

  2. Varm appelsin- og citronsaft, samt skal fra begge frugter. 

  3. Smelt husblassen deri.

  4. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt.

  5. Pisk æggehviderne og det resterende sukker luftigt.

  6. Rør appelsinsaften i æggesnapsen.

  7. Rør derefter æggehviderne i.

  8. Pisk fløden til skum og vend det i æggeblandingen. 

Appelsingelebomber

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.

  2. Varm vand, appelsin- og citron saft op sammen med sukkeret.

  3. Smelt husblassen heri

  4. Hæld på små halvkugler i din silikoneform. Sæt på køl. 

Opsmøring af kage

  1. Pisk smør og palmin sammen til det er luftigt. Minimun 10 min.

  2. Rør flormelis i og til sidst tilsæt mælken lidt efter lidt.

  3. Den er klar til brug. 

Opbygning:

  1. Skær toppen af kaffebunden og placer den i formen med kageplast.

  2. Sprøjt derefter nougatcremen i.

  3. Del appelsinbundene i to og kom den første bund på.

  4. Kom nu dine appelsingelebomber oven på bunden og hæld din appelsinmousse over.

  5. Kom den sidste bund på og sæt på køl.

  6. Smør kagen op med smørcreme og sæt på køl. Resten af smørcremen farver du i tre nuancer af orange og gemmer en lille smule, du kan bruge til de grønne blade.

  7. Tag en blomsternål og kom et stykke bagepapir derpå. Tag din tyl, bland de tre farver sammen i posen og begynd at lave dine blomster.

  8. Lav det første blad på midten og begynd at lave blade skiftevis fra de forskellige sider. Jeg kan godt lide, at de ikke er perfekte, men tværtimod mere rustikke.  

  9. Kom dem kort i fryseren. Du kan ligeså nemt pille dem af bagepapiret.

  10. Kom dem på toppen af din kage og pynt med små blade.

  11. Brug derefter igen den samme tyl som til blomsterne og kom først den mørkeste nuance i sprøjteposen. Lav dine flotte klæder langs kagen.

  12. Når der ikke er mere tilbage, kommer du den næste farve i og til sidst den lyse. Dette gør, at kagen helt naturligt skifter farve fra lys til mørk.