(©DR)

Lagkage med lakrids

I Den Store Jule- og Nytårsbagedyst 2014 lavede Liva denne lækre lagkage, som leder tankerne hen på julesangen ”Dejlig er den himmel blå”. Under det blå marcipan er der kirsebærfromage og mascarponecreme med lakrids. Lagkagen kan sagtens spises resten af året - ikke kun ved juletid.

Moussen skal trække i køleskab nogle timer

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 dl kirsebærsirup
  • 2 tsk. natron
  • 450 g hvedemel
  • 1,5 tsk. ingefær
  • 1,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. nelliker
  • 3 dl kærnemælk

Creme

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • 2 stk. æggeblommer
  • 3 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade
  • 1 tsk. lakridspulver
    (efter smag)

Kirsebærfromage

  • 250 g kirsebær
  • 0,5 l vand
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 4 blade husblas

Creme til opsmøring

  • 450 g flormelis
  • 375 g smør
  • 1 stk. lime

Fremgangsmåde

  1. Bag bundene:
    Rør smørret med sukker, til det er blødt og smidigt. Rør ægget i. Rør derefter sirup i. Bland de tørre dele og rør det i dejen sammen med kærnemælken. Bages i en springform, ved 180 gader i en time.

  2. Del bundene i to bunde (der bliver kage tilovers, men det er vigtigt, at bundene ikke bliver for tykke). Når bundene er afkølede, dryppes de med kirsebærvin.

  3. Lav cremen:
    Rør mascarpone, fløde og æggeblommer sammen til en ensartet masse. Smelt chokoladen og vend den i ostecremen. Husblassen smeltes over vandbad og kommes i. Husk at hælde den i lidt ad gangen. Til sidst kommes lakridspulver i.

  4. Lav kirsebærfromage:
    Kog kirsebær med vand og sukker. Si kirsebær fra, og mål 2 ½ dl af. Opløs den udblødte husblas i saften. Pisk fløden og bland den afkølede saft i.

  5. Creme til opsmøring:
    Pisk smør til det er let og luftigt. Tilsæt flormelis lidt af gangen. Pisk til det bliver tykkere og stift. Tilsæt limesaft.

  6. Opbygning af kagen:
    Første bund lægges i en kagering. Hæld ostecremen på, sæt på køl. Når cremen har sat sig, hældes kirsebærfromagen over. Der lægges lagekirsebær (fra kirsebærvinen) rundt i kanten, og til sidst lægges den anden bund på. Sæt igen på køl.

  7. Kagen smøres efter afkøling med cremen.

TIP: Kagen kan dækkes med marcipan der er farvet mørkeblå. Jeg bruger hvid marcipan, da jeg synes, den får en bedre farve. Kagen pyntes med stjerner.