(©DR)

Lagkage med marcipan, lime og bær

Et festfyrværkeri af en kage smækfyldt med bær var opgaven, da deltagerne i det første program af Den Store Bagedyst i 2014 skulle bage deres mesterværk. Jakob bagte denne fantastiske lagkage med to forskellige bunde og både hindbær- og limemousse. En skøn opskrift på en lækker lagkage med marcipan, lime og masser af bær. Bundene er med mandler og lakrids.

Mousserne skal sætte sig i køleskabet mindst et par timer

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Mandelbund

  • 4 stk. æg
  • 140 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 60 g mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g smør

Lakrids- mandelbund

  • 4 stk. æg
  • 130 g sukker
  • 110 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g smør
  • 1 tsk. lakridspulver

Limemousse

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 tsk. revet skal af lime
  • 1 dl limesaft
    (Af ca fem limefrugter)
  • 6 blade husblas

Hindbærmoussse

  • 400 g frosne hindbær
  • 1 stk. citron
  • 2 dl sukker
  • 6 blade husblas
  • 5 dl piskefløde

Marcipankant

  • 300 g marcipan
  • 40 g glukose
  • 150 g flormelis

Bærtop

  • 2-3 bakke hindbær
  • 3 bakke blåbær

Fremgangsmåde

  1. Bag bundene (fremgangsmåden er ens for begge bunde):
    Pisk æg og sukker hvidt. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt det i æggesnapsen. Vend derefter smeltet og afkølet smør samt hakkede mandler i skiftevis over omgange. Bag bunden i en springform i ovnen, der er sat til 190 grader. Køl derefter bunden af og skær to flotte og lige bunde af hver bagt bund (der vil være en del overflødig bund tilbage, som kan spises, mens det er friskt.

  2. Lav limemousse:
    Sæt husblas i blød i koldt vand. Pres limesaft og kog det sammen med sukker, tag det af varmen. Kram vandet fra husblassen og smelt det i limesaften. Smag derefter til med lime/sukker og køl det af. Pisk fløden stiv. Pisk derefter creme fraiche og yoghurt sammen. Når limesaften er afkølet, røres saften sammen med yoghurtblandingen og vendes derefter i fløden til sidst. Stil moussen på køl til den skal bruges.

  3. Lav hindbærmousse:
    Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær med sukker og noget af saften fra citronen i 10 minutter. Kram vandet fra husblassen og put det i hindbærkompotten. Blend til en fin konsistens og smag til med citron og sukker for rette balance, og afkøl saften. Pisk fløden stiv og vend derefter den afkølede bærsaft i flødeskummet. Afkøl i køleskabet til det skal bruges, gerne et par timer.

  4. Opbygning af kagen:
    Læg en plastikkant ned i en kageform, som du har sat til 21 cm i diameter. Kagen bygges nu op i formen med skiftevis bund og mousse, hvor du starter med lime, derefter hindbærmousse, limemousse og til sidst hindbærmousse. Dermed er der 4 lag. Kagen sættes nu på køl til den har sat sig.

  5. Når moussen har sat sig, tages kagen ud af formen, og plastikkanten fjernes. Derefter sættes en marcipankant rundt om kagen. Den er skåret efter plastikkanten, som du har vasket op. Derefter pyntes kagen med hindbærrene, der lægges som en G-nøgle, og til sidst blåbærrene. Vær opmærksom på at begynde med blåbærrene i kanten af kagen og arbejde dig ind, da det sikrer flotte blåbærringe og en ensartethed i udtrykket.

  6. Kagen kan derefter yderligere pyntes med limeblade eller lignende.