Dejlig lagkage med fyldig mascarponecreme og lækker hvid chokolade (©DR)

Lagkage med mascarponecreme og bær

En fin lagkage, der bygges op som en roulade. Smagsmæssigt er der både hvid chokolade, mascarponecreme og chokoladekage i lagkagen.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rouladen

  • 3 stk. æg
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 30 g kartoffelmel
  • 95 g mel
  • 5 g bagepulver

Marcarponecreme

  • 250 g mascarpone
  • 100 g hvid chokolade
  • 80 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 stk. lime (saften heraf)
  • 250 g frosne blåbær
  • 150 g friske blåbær

Chokoladekagen

  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 175 g mel
  • 1 stang vanilje
  • 2 tsk. bagepulver
  • 40 g kakao
  • 1 dl skyr
  • 0,5 dl varmt vand
  • 2 stk. æg

Hvid chokoladeganache

  • 0,5 l fløde
  • 700 g hvid chokolade

Pynt

  • 1 håndfuld friske blåbær
  • 600 g marcipan
  • 4 dl fløde

Fremgangsmåde

Lav roulade:

  1. Smørret skal have stuetemperatur. Det skæres ud i små tern og hældes op i en mixer sammen med sukker.

  2. Det blandes på høj hastighed til det er "luftigt".

  3. Derefter kommer man ET æg i ad gangen.

  4. Man sigter så de tørre produkter op i og mixer ved svag hastighed.  

  5. Bages ved 200 grader i 5-7 minutter. 

Lav mascarponecreme:

  1. De frosne blåbær kommes i en gryde sammen med sukker, vanilje, lime og en smule vand.

  2. Koges ned til en "fast" konsistens.

  3. Den køles ned og blandes med mascarpone og den smeltede, "kolde" chokolade.

  4. Den bliver spredt ud på den nu afkølede roulade, og der lægges de friske blåbær ud på den.

  5. Den skæres ud og "rulles" sammen, så den kan dække top og bund af vores chokoladekage. 

Lav chokoladekagen:

  1. Smør og sukker blandes.

  2. Mel tilsættes sammen med vaniljen.

  3. Skyr og det varme vand kommes op i skålen … og til sidst kakao og bagepulver.

  4. Bages ved 175 grader i 30-35 minutter.

  5. Kagen afkøles og "flækkes" i to halvdele. 

Lav hvid chokoladeganache:

  1. Varm fløden.

  2. Kom den over den finthakkede chokolade, så den smelter.

  3. Den sættes på køl nogle timer og piskes derefter stiv (ikke for meget, så den skiller!!)

  4. Den stive ganache bruges på bund og top af chokoladekagen samt til "opsmøring" af sider og top.

  5. Kagen pyntes med friske blåbær, marcipan på siden samt fløde på toppen.