Lagkage med rabarber og marengs
Du får det søde og det sure i en perfekt blanding, når du smager denne sommerkage
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Karamel
- 50 g solsikkekerner
- 20 g sukker
- 20 g honning
- 35 g smør
- 1 spsk. fløde
- 0,5 spsk. hvedemel
Bunden
- 2 stk. æg
- 65 g sukker
- 50 g solsikkekerner
- 1,5 spsk. mel
- 0,5 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
Marengsbunde
- 5 stk. æggehvider
- 125 g flormelis
- 1,5 tsk. æbleeddike
- 200 g solsikkekerner
Rabarbermousse
- 500 g rabarber
- 200 g sukker
- 7 blade husblas
- 3,5 dl fløde
Rosenmousse
- 100 g hvid chokolade
- 2,5 dl fløde
- 2 blade husblas
- 1 spsk. rosenvand
- 200 g jordbær
Rabarberstykker
- 24 stk. rabarberstykker af 7cm
Marengs
- 250 g flormelis
- 50 g vand
- 110 g glukose
- 25 g rosenvand
- 140 g past. æggehvider
Fremgangsmåde
Lav karamel
- Smelt det hele sammen i en gryde. Hæld ud på bagepapir og bag ved 200 grader i ca. 10 (til det er gyldent)
- Køl af, så det bliver hårdt.
Lav bunden
- Pisk æg og sukker til en tyk snaps.
- Mal solsikkekernerne til mel, og vend i æggesnapsen med mel, bagepulver og salt.
- Hæld i en springform og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Lad den køle af, knæk karamellen og læg over bunden.
Lav marengsbunde
- Rist solsikkekernerne i ovnen ved 200 grader i 10 min - køl af.
- Pisk æggehvider, flormelis og eddike, til en fast marengs.
- Mal solsikkekerne og vend i marengsen.
- Sprøjt 3 bunde ud på bageplade, og bag i ½ time ved 150 grader.
Rabarbermousse
- NB: Dette bliver til 2 forskellige mousser, hvor den ene er lavet på saft, og den anden er lavet på kompot.
- Læg husblas i blød.
- Snit rabarber og kog med sukker og lidt vand, til rabarberne er møre.
- Hæld kompotten i en sigte og lad 2 dl saft dryppe af.
- Varm kort resten af kompotten og rør 4 blade husblas i, sæt på køl.
- Pisk 2 dl af fløden til en lidt skum og vend i kompotten.
- Hæld over bunden, og læg en marengsbund på - sæt på køl.
- Varm saften kort og rør 3 blade husblas i, stil til side.
- Når den er stuetemperatur, pisk den resterende fløde (1,5 dl) og vend det i saften.
Lav rosenmousse
- Læg husblas i blød.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad sammen med ½ dl af fløden.
- Når chokoladen er smeltet, røres husblassen i, og derefter rosenvandet.
- Pisk den resterende fløde let, og vend i den stuetempererede chokolade.
- Snit jordbærrene, vend i chokoladen.
- Hæld over marengsbunden i den snart samlede kage.
- Læg endnu en marengsbund på, hæld rabarber moussen over og læg den sidste bund på.
- Sæt på køl i minimum en time.
Rabarberstykker
- 24 stykker rabarber af 7 cm
- Læg stykkerne på en bageplade med sukker, bag ved 180 grader, til den er mør.
- Køl af.
Marengs
- Kog flormelis, vand og glukose til 117 grader.
- Pisk æggehviderne let, hæld siruppen i under omrøring.
- Tilsæt rosenvanden. Pisk til marengsen er afkølet.
- Smør kagen op med marengs. Læg rabarberstykkerne på. Sprøjt marengsen på og pynt med tusindfryd og margueritter.