Lakrids creme brulé
Creme brulé er en lækker dessert, og i denne opskrift på creme brulé pepper konditor Mette blomsterberg den op med lakridspulver. Det er en nem dessert, som kan laves dagen i forvejen, hvor sukkeret så dog skal brændes lige inden servering.
Skal køle i køleskabet i minimum tre timer
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g rørsukker
- 1,3 dl æggeblommer
- 6,5 dl piskefløde
- 1,5 tsk. lakridspulver
-
100 g
rørsukker
(til karamellisering)
Fremgangsmåde
- Rørsukker og æggeblommer piskes til æggesnaps med en håndmikser. Rør lakridspulveret i æggesnapsen. Piskefløden koges op og tages af varmen.
- Hæld den brandvarme piskefløde i "lakridssnapsen" lidt ad gangen, mens der stadig piskes, således at fløden legerer blommerne let. Skum det øverste skum af, og fordel cremen i de fire ildfaste skåle.
- Bag formene ved 110 grader i ca. 40 minutter, til cremen har sat sig, og giver efter ved let tryk. Afkøl cremerne helt i køleskab, minimum 3 timer eller gerne til næste dag.
- De iskolde creme bruléer drysses med et ultra tyndt men jævnt lag rørsukker. Sukkeret karamelliseres hurtigt med en gasbrænder. Afkøl nogle minutter, inden de serveres.