(©DR)

Lakrids creme brulé

Creme brulé er en lækker dessert, og i denne opskrift på creme brulé pepper konditor Mette blomsterberg den op med lakridspulver. Det er en nem dessert, som kan laves dagen i forvejen, hvor sukkeret så dog skal brændes lige inden servering.

Skal køle i køleskabet i minimum tre timer

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g rørsukker
  • 1,3 dl æggeblommer
  • 6,5 dl piskefløde
  • 1,5 tsk. lakridspulver
  • 100 g rørsukker
    (til karamellisering)

Fremgangsmåde

  1. Rørsukker og æggeblommer piskes til æggesnaps med en håndmikser. Rør lakridspulveret i æggesnapsen. Piskefløden koges op og tages af varmen.

  2. Hæld den brandvarme piskefløde i "lakridssnapsen" lidt ad gangen, mens der stadig piskes, således at fløden legerer blommerne let. Skum det øverste skum af, og fordel cremen i de fire ildfaste skåle.

  3. Bag formene ved 110 grader i ca. 40 minutter, til cremen har sat sig, og giver efter ved let tryk. Afkøl cremerne helt i køleskab, minimum 3 timer eller gerne til næste dag.

  4. De iskolde creme bruléer drysses med et ultra tyndt men jævnt lag rørsukker. Sukkeret karamelliseres hurtigt med en gasbrænder. Afkøl nogle minutter, inden de serveres.