Denne lækre versioner af medaljen vil ramme hjertet på enhver lakridselsker. (©DR)

Lakridsmedaljer

En ny fortolkning af den klassiske medalje – denne er med kakaobunde, stikkelsbærmarmelade og masser af lakrids.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Stikkelsbærmarmelade

  • 250 g modne stikkelsbær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 dl sukker
    (efter smag)

Mørdejsbunde

  • 200 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stk. æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 stang vanilje

Lakridsganache

  • 120 g fløde
  • 50 g lakridssirup
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 125 g hvid chokolade

Lakridsmousse

  • 4 stk. past. æggeblommer
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 4 dl fløde
  • 0,5 dl flormelis
  • 5 blade husblas

Lakridsflødeskum

  • 5 dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

Lav stikkelsbærmarmelade:

  1. Kog det hele sammen til den ønskede konsistens og hæld på skoldede glas.

  2. Afkøles. 

 

Lav mørdejsbunde:

  1. Pisk smør og flormelis sammen på røremaskine til en luftig æggesnaps.

  2. Tilsæt æg og vanilje og pisk det godt sammen.

  3. Tag røreskålen af maskinen, og sigt mel og kakao ned i.

  4. Vend det hele med en dejskraber.

  5. Tryk dejen flad i en frostpose og sæt den på frost til den er gennemkold.

  6. Tag den ud og ælt den igennem.

  7. Put igen i posen og sæt igen på køl et par minutter.

  8. Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik 16 bunde ud med en rund form ca. 8 cm.

  9. Bag bundene på bagepapir i ca. 5-7 minutter.

  10. Afkøles på en rist. 

 

Lav lakridsganache:

  1. Hak den hvide chokolade fint

  2. Bring fløden i kog med lakridssiruppen og lakridspulveret.

  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør indtil den er smeltet.

  4. Hældes på en sprøjtepose med tyl.

  5. Sættes på køl. 

 

Lav lakridsmousse:

  1. Udblød husblassen i koldt vand.

  2. Pisk æggeblommer og lakridspulver godt sammen til en æggesnaps.

  3. Pisk fløden med flormelissen stiv.

  4. Vend æggesnapsen med flødeskummet.

  5. Tag husblassen op og smelt den over vandbad sammen med det vand, der følger med.

  6. Afkøl husblassen med et par skeer flødeskum, så det hele har ca. samme temperatur.

  7. Pisk husblassen i æggemassen og vend den med flødeskummet.

  8. Hæld moussen på en sprøjtepose med en mellemstor tyl.

  9. Sættes på køl. 

 

Lav lakridsflødeskum:

  1. Hældes på en sprøjtepose med stor tyl.

  2. Sættes på køl. 

 

Opbygning af medaljen:

  1. Tag en bund og læg en ært af stikkelsbærmarmeladen.

  2. Lav en lille cirkel af ganachen rundt om.

  3. Sprøjt en ring af moussen om den, og slut af med et højt lag flødeskum rundt om denne.

  4. Lav en glasur af flormelis og lakridspulver og læg et tynd lag på en bund.

  5. Sprøjt en rosette af flødeskum midt på.

  6. Halver et stikkelsbær og put det på.

  7. Drys med lakridsgranolat øverst.