Laks i fad med selleri, kapers og citron
Er du også helt vild med laks? Så prøv denne opskrift med laks i fad serveret med selleri, kapers og citron. Opskriften er et sikker hit hos alle, der elsker laks.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 600 g laksefilet uden skind og ben
- 1 smule havsalt
- 1 smule friskkværnet peber
- 0,5 stk. knoldselleri
- 1 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. kapers eller hyldebærkapers
- 1 stk. usprøjtet citron, skal og saft
- 1 spsk. sennep
Fremgangsmåde
- Tjek, at laksefileterne er helt friske og dufter dejligt af hav, ikke af havn. Skær laksefileten ud i 8 stykker a ca. 100 g pr. stk. Kom stykkerne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og lad laksen trække i 20 min i køleskabet.
- Skræl sellerien, og skær den i tern på 2x2 cm. Bring en gryde med vand og salt i kog, og kog selleriternene i 2-3 min., indtil de er møre, men stadig med bid.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint, og hak kapersene groft.
- Kom løg, hvidløg og kapers i en skål, og tilsæt selleriternene, fintrevet citronskal, citronsaft, koldpresset rapsolie, sennep, salt og peber.
- Vend det hele godt rundt, og fordel det herefter ud over laksestykkerne.
- Bag laksen i ovnen ved 170 grader i 7-8 min. Tag laksen ud af ovnen, og server den med det samme med kogt hirse til.