Laks i fad med selleri er en dejlig og nem hverdagsret. (©DR)

Laks i fad med selleri, kapers og citron

Er du også helt vild med laks? Så prøv denne opskrift med laks i fad serveret med selleri, kapers og citron. Opskriften er et sikker hit hos alle, der elsker laks.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g laksefilet uden skind og ben
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule friskkværnet peber
  • 0,5 stk. knoldselleri
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. kapers eller hyldebærkapers
  • 1 stk. usprøjtet citron, skal og saft
  • 1 spsk. sennep

Fremgangsmåde

  1. Tjek, at laksefileterne er helt friske og dufter dejligt af hav, ikke af havn. Skær laksefileten ud i 8 stykker a ca. 100 g pr. stk. Kom stykkerne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og lad laksen trække i 20 min i køleskabet. 
  2. Skræl sellerien, og skær den i tern på 2x2 cm. Bring en gryde med vand og salt i kog, og kog selleriternene i 2-3 min., indtil de er møre, men stadig med bid. 
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint, og hak kapersene groft. 
  4. Kom løg, hvidløg og kapers i en skål, og tilsæt selleriternene, fintrevet citronskal, citronsaft, koldpresset rapsolie, sennep, salt og peber. 
  5. Vend det hele godt rundt, og fordel det herefter ud over laksestykkerne. 
  6. Bag laksen i ovnen ved 170 grader i 7-8 min. Tag laksen ud af ovnen, og server den med det samme med kogt hirse til.