Skøn laksetatar med frisk koriander. (©DR)

Laksetatar

En dejligt, let og nem laksetatar med inspiration fra New York. Tataren serveres med ingefær, sesamfrø og ørredrogn. Kan med fordel nydes med et forfriskende, køligt glas hvidvin.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Tatar

  • 300-400 g fersk laks
  • 1-2 stk. forårsløg
  • 3-4 stk. syltede ingefærkugler i ingefær sirup
    (ingefærsirup skal også tilsættes)
  • 1-2 stk. lime
  • 1 smule flagesalt
    (fx Maldon salt)
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Drys

  • 1 smule sesamfrø
  • 1 smule ørredrogn
  • 1 smule friske koriander

Fremgangsmåde

  1. Laksen hakkes helt fint i hånden, hvorefter den blandes med finthakket forårsløg, finthakket syltet ingefær, samt lidt ingefærsirup og masser af friskpresset limesaft.
  2. Rør alle ingredienserne til tataren godt sammen og smag den til med salt og peber.
  3. Rist sesamfrø, bland dem med lidt ørredrogn og lidt friske krydderurter fx koriander. Drys over laksen