Lakseterrine
Denne lakseterrine fungerer godt som en let forret serveret med lidt godt brød og evt. en lille fintstrimlet salat.
Kok og program
Ingredienser
Lakseterrine
- 750 g laksefilet
- 300-400 g hvidt fiskekød uden ben
- 2 tykke skiver afskorpet franskbrød
- ca. 2 dl fløde
- 100 g smør
- kapers efter smag
- 1 æg + 1 æggeblomme
- 2 laurbærblade
- revet muskatnød
- 1 dl tør sherry
- salt og peber
sauce-vert
- 150 g mayonnaise
- 150 g yoghurt naturel
- 3 spsk. hakket persille
- 2 spsk. hakket kørvel
- 1 spsk. karse
- 1 spsk. hakket estragon
- salt, peber og sukker
- lidt citronsaft
Fremgangsmåde
Bagetid: 1 time
Afkøling: 5-6 timer
Halvdelen af laksefilet’en skæres i aflange fingertykke strimler, drysses med salt og peber og marineres i sherryen med laurbærbladene i et par timer.
Resten af laksekødet samt det øvrige fiskekød skæres i mindre stykker og køres på blenderen sammen med æggene og franskbrødet, der først er opblødt i piskefløden. Smørret tilsættes samt en smule af marinaden, og der blendes et minuts tid. Farsen smages til med salt og peber.
En ildfast form smøres med smør, og heri kommes et lag fars, som drysses med lidt kapers. Derpå lægges strimler af marineret laks på langs af formen. Gentag til formen er fyldt op og slut af med fars. Dæk med sølvfolie og bag terrinen i vandbad i ovnen ved 170 grader i 50-60 min. Lad terrinen køle af, og sæt den derpå i køleskabet i mindst 4 timer, inden den skæres ud.
Til sauce-vert’en røres mayonnaise med yoghurt naturel, de hakkede krydderurter tilsættes og der smages til med salt, peber, en anelse sukker samt citronsaft.