Lam i krydret karrysauce
Lam i krydret karrysauce er en fantastisk gryderet, hvor lammekødet spiller perfekt sammen med skarp karry og søde figner. Denne opskrift på gryderet med lam lavede madentusiast Anne Hjernøe i programmet Annemad.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 spsk. karry
- 2 stk. løg
- 1 stk. pastinak
- 1 stk. persillerod
- 1 stk. selleri
- 12 stk. tørrede figner
- 4 stænger hel kanel
- 12 stk. kardemommekapsler
- 1 kg lammekød
- 1 dåse kokosmælk
-
1 smule
fond
(tilstrækkelig lamme -, hønse - eller grøntsagsfond til at dække kødet)
- 1 spsk. garam masala
- 1 håndfuld cashew nødder
- 1 smule salt
Fremgangsmåde
- Skær løg og rodfrugter i tern. Karryen brændes af i olie i en stor gryde, hvorefter løget steges igennem sammen med rodfrugterne, til det hele begynder at tage farve. Derefter tilsættes figner klippet i strimler, hel kanel og kardemomme og steger med i 5 minutter.
- Lammekødet skæres i tern og brunes godt af på en stor pande. Rodfrugt- og løgblandingen tilsættes og steger med et par minutter. Derefter hældes kokosmælk og fond på, til kødet er dækket.
- Lammet småkoger nu i 1-2 timer, og ca. 10 minutter før serveringen tilsættes garam masala og cashewnødder.
- Smag evt. retten til med lidt salt, og servér den rygende varm - med god æblechutney, syltede løg og krydderurte-raita.
TIP: En hjemmelavet karry kan laves af eksempelvis:
- Bukkehornsfrø
- Cayennepeber
- Muskat
- Anis
- Sort peber
- allehånde
- Ingefær
- Safran
- Lauerbærblade
- Sennepsfrø
- Kardemomme
- Kanel
- Koriander
- Nellike