Lam i krydret karrysauce med søde figner og cashew nødder. (©DR)

Lam i krydret karrysauce

Lam i krydret karrysauce er en fantastisk gryderet, hvor lammekødet spiller perfekt sammen med skarp karry og søde figner. Denne opskrift på gryderet med lam lavede madentusiast Anne Hjernøe i programmet Annemad.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. karry
  • 2 stk. løg
  • 1 stk. pastinak
  • 1 stk. persillerod
  • 1 stk. selleri
  • 12 stk. tørrede figner
  • 4 stænger hel kanel
  • 12 stk. kardemommekapsler
  • 1 kg lammekød
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 smule fond
    (tilstrækkelig lamme -, hønse - eller grøntsagsfond til at dække kødet)
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 håndfuld cashew nødder
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og rodfrugter i tern. Karryen brændes af i olie i en stor gryde, hvorefter løget steges igennem sammen med rodfrugterne, til det hele begynder at tage farve. Derefter tilsættes figner klippet i strimler, hel kanel og kardemomme og steger med i 5 minutter. 
  2. Lammekødet skæres i tern og brunes godt af på en stor pande. Rodfrugt- og løgblandingen tilsættes og steger med et par minutter. Derefter hældes kokosmælk og fond på, til kødet er dækket. 
  3. Lammet småkoger nu i 1-2 timer, og ca. 10 minutter før serveringen tilsættes garam masala og cashewnødder. 
  4.  Smag evt. retten til med lidt salt, og servér den rygende varm - med god æblechutney, syltede løg og krydderurte-raita.

    TIP: En hjemmelavet karry kan laves af eksempelvis: 
  • Bukkehornsfrø
  • Cayennepeber
  • Muskat
  • Anis
  • Sort peber
  • allehånde
  • Ingefær
  • Safran
  • Lauerbærblade
  • Sennepsfrø
  • Kardemomme
  • Kanel
  • Koriander
  • Nellike