Lam med rodfrugter og appelsin
En mør lammeret med rodfrugter og appelsin, som du kan lave i ét fad i ovnen og på den måde lave både nem og lækker mad. Opskriften lavede Anne Hjernøe i Wales, da hende og Anders Agger besøgte Brexitland i DR1's sommertema.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 appelsiner, økologiske
- 250 g kartofler, gerne røde
- 1 stor kålrabi
- 250 g gulerødder
- 2 store løg
- 10-12 fed hvidløg
- 1 lille bundt bredbladet persille
- lidt koldpresset jomfruolivenolie
- flagesalt og friskkværnet peber
- 1 lammekølle eller lammeskulder
Fremgangsmåde
- Skær appelsiner, kartofler, kålrabi og gulerødder i grove stykker.
- Kom dem i en bradepande med bagepapir sammen med løg i grove både og hvidløgsfed, der stadig er i skallen. Bland med grofthakket persille og vend det hele med lidt olivenolie, salt og peber.
- Læg lammet oven på, drys kødet med salt og stil bradepanden i ovnen ved 180 grader i ca. 1- 1½ time, alt efter størrelsen på køllen.