Nem og lækker aftensmad i ét fad. (©DR)

Lam med rodfrugter og appelsin

En mør lammeret med rodfrugter og appelsin, som du kan lave i ét fad i ovnen og på den måde lave både nem og lækker mad. Opskriften lavede Anne Hjernøe i Wales, da hende og Anders Agger besøgte Brexitland i DR1's sommertema.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 appelsiner, økologiske
  • 250 g kartofler, gerne røde
  • 1 stor kålrabi
  • 250 g gulerødder
  • 2 store løg
  • 10-12 fed hvidløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • lidt koldpresset jomfruolivenolie
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 lammekølle eller lammeskulder

Fremgangsmåde

  1. Skær appelsiner, kartofler, kålrabi og gulerødder i grove stykker. 
  2. Kom dem i en bradepande med bagepapir sammen med løg i grove både og hvidløgsfed, der stadig er i skallen. Bland med grofthakket persille og vend det hele med lidt olivenolie, salt og peber. 
  3. Læg lammet oven på, drys kødet med salt og stil bradepanden i ovnen ved 180 grader i ca. 1- 1½ time, alt efter størrelsen på køllen.