Den lækre hjemmelavede karrysovs gør retten ekstra lækker (©DR)

Lamb curry - gryderet med lam

Gun-Britt Zeller lavede i programmet Price inviterer denne krydrede lamb curry, som er en gryderet med lam, som James Price roste og gav 9 ud af 10 mulige point. Opskriften på er med en lækker hjemmelavet karrysauce på en hjemmeblandet krydderiblanding.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Krydderiblanding

  • 1 stk. knold ingefær
  • 2 stk. rødløg
  • 10 fed hvidløg
  • 2 stk. friske chili
  • 2 stk. bundt koriander
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. spidskommenfrø
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 5-10 stk. sorte peberkorn
  • 1 stk. nellike
  • 1 stk. kanelstang
  • 2 stk. kardemommekapsler
  • 2 tsk. salt
  • 2 dåser flåde tomater

Lamb curry

  • 75 g smør
  • 1 kg lammekølle
  • 2-3 spsk. olivenolie
    (til stegning)
  • 6-7 stk. store kartofler
  • 4 stk. babyauberginer
    (vigtigt at de er små)
  • 4-5 stk. gulerødder
  • 4-5 stk. limefrugter
    (saft heraf)

Tilbehør

  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 stk. bundt frisk mynte

Fremgangsmåde

  1. Krydderiblanding:
    Ingefær, løg og hvidløg skrælles, og blendes med koriander og flåede tomater til en grov pasta. De tørrede krydderier stødes i en morter. Hvis man ikke kan gøre det helt fint, blendes de efterfølgende med ned i tomat pastaen.

  2. Lamb curry:
    Smør bruses af i en ovnfast gryde. Tilsæt tomat pastaen, læg lidt løst alufolie over, og sæt den i ovnen ved 170 grader i ca. halvanden time, indtil den er tyknet en del.

  3. Lammekøllen afpudses og og skæres i små mundrette stykker. Lammet brunes af i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt den indkogte karry sauce, og lad det simre ved svag varme.  En halv time senere tilsættes skrællede kartofler skåret i mundrette stykker.

  4. Baby auberginer ristes let gyldne i lidt olie hvorefter de vendes i lammegryden. Tilsæt skrælle gulerødder i tern og smag retten til med limesaft, salt og peber. Lad retten simre i yderligere 10- 15 min.

  5. Anret din lamb curry i dybe tallerkner med en god skefuld drænet yoghurt og fintsnittet mynthe på toppen