Lamb rogan josh er oprindeligt en persisk ret. Servér den gerne med ris og lidt frisk koriander! (©DR)

Lamb rogan josh

Brødrene Price leverer opskriften til denne lækre ret af lam, nemlig lamb rogan josh. Gryderetten, der består af lam og nærmest alle de krydderier du kan tænke dig til, er perfekt til aftensmaden, da den både er sund og let at lave.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3-4 spsk. neutral olie
  • 10-15 stk. hele peberkorn
  • 5-6 stk. nelliker
  • 3-4 stk. frø fra hele kardemomme
  • 1 tsk. hele spidskommen
  • 1 stk. kanel
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. grønne chili
  • 1-2 tsk. rød chilipulver
  • 0,5 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. hvidløg
  • 1 spsk. ingefær
  • 1,5 dl tomatpure
    ((ikke koncentreret))
  • 1 kg lammebov
  • 2-3 spsk. mandler
  • 2 dl yoghurt

Fremgangsmåde

  1. I en sauterpande eller gryde varmes olien op. Knus peberkorn og nelliker i en morter.

  2. Rist kardemommefrøene, de knuste peberkorn og nelliker, hel spidskommen og kanel af i olien i et minuts tid.

  3. Tilsæt de hakkede løg og de hakkede grønne chili, og lad det stege roligt, til løget er gyldent.

  4. Tilsæt alle de tørre krydderier, revet hvidløg og revet ingefær samt tomatpuré.

  5. Lad det koge roligt sammen i nogle minutter. Så kommes lammekød, hakkede mandler og yoghurt i. Bland alt godt, læg et tætsluttende låg på gryden, og lad retten simre roligt i ca. 35 minutter, til lammet er mørt. Kig til det undervejs. Hvis sovsen virker alt for tyk, kan man fortynde med lidt vand eller bouillon.

  • Tip: Smag eventuelt til med ekstra salt, og server rygende varm med ris og en god chutney til. Drys af frisk koriander er også velkomment. Har man mod på det, er hjemmelavet naanbrød også altid en vinder til retten.