Fyldt lammebryst er en walisisk specialitet. (©DR)

Lammebryst med kapers og ansjoser

Da Anne Hjernøe og Anders Agger besøgte Wales i Brexitlandet, lavede Anne denne opskrift på mørt lammebryst, der rulles om et velsmagende fyld af ansjoser, kapers, porre og masser af krydderurter. Server med en cremet hvidløgspuré og bagte rodfrugter, og du har en smagfuld middag.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Lammebryst

  • 1 lammebryst
  • 10 ansjoser i olie
  • ½ - 3/4 dl kapers
  • 2 porre
  • 1 citron
  • 1 lille bundt timian
  • 2 spsk. gule sennepskorn
  • lidt koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stort løg
  • 70 cl æblecider
  • ufarvet bomuldsgarn/madsnor

Hvidløgspuré

  • 40 fed hvidløg
  • ½ l double cream eller piskefløde
  • 2 tsk. flydende honning
  • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Lammebryst

  1. Læg lammebrystet på et bræt. Fordel ansjoser, kapers, den ene porre finthakket, revet skal fra 1 citron, halvdelen af timianen, samt de gule sennepskorn hen over kødet. 
  2. Rul kødet stramt sammen om fyldet, og snør det godt til med snor. 
  3. Brun kødet i en slat olie i en gryde eller en dyb sautérpande. 
  4. Skær den sidste porre i ringe, og kom den ned til kødet sammen med hakket løg og resten af timianen. Lad det stege lidt med og hæld æblecideren over. 
  5. Lad kødet simre til det er mørt, ca. 1 times tid.
  6. Skær kødet i skiver og server f.eks. med hvidløgpuré og bagte rodfrugter.

Hvidløgspuré

  1. Pil hvidløgsfeddene, og kom dem i en gryde med piskefløde. Lad det simre indtil hvidløgsfeddene er helt bløde og fløden tykner (ca. 30 minutter). 
  2. Blend derefter hvidløgsfeddene med fløden. Smag til med honning, salt og peber og varm den op igen. 
  3. Servér puréen til lam.