Lammefrikassé er en godt bud på en ret, der pifter aftensmaden lidt op. Gryderetten er både velsmagende og imponerende at se på og dermed perfekt til dit middagsselskab. (©DR)

Lammefrikassé

James Price og Maise Njor har udnævnt denne lammefrikassé til at være en decideret hyggelig ret! Af en flaske hvidvin, et kg lammebov og en kvart liter fløde får du en velsmagende gryderet, og topper du den af med en smule persille, ser den også ganske imponerende ud.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 1 kg lammebov
  • 1 stk. flaske hvidvin
  • 1 l hønsebouillon
  • 2,5 dl fløde
  • 1 stk. løg stukket med nelliker
  • 1 håndfuld laurbærblade
  • 4-5 stk. gulerødder
  • 4-5 stk. persillerødder
  • 1 stk. knoldselleri
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 kg kartofler
  • 1 pakke frosne ærter
  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 bundt persille
  • 1 smule smør

Fremgangsmåde

  1. Lammekødet skæres i tern på ca. 4-5 cm. Alle grøntsager gøres i stand og skæres i passende mundrette stykker. Kartoflerne må meget gerne være små, så de kan komme hele i frikasséen, ellers halveres eller kvartes de.

  2. Kom lammekødet i en gryde, der er stor nok til også at rumme grøntsagerne. Hæld et stort glas hvidvin samt hønsebouillon i gryden til det står 7-8 cm over kødet. Bring gryden i kog og skum grundigt.

  3. Kom løget med nelliker samt laurbærblade i og lad det hele simre roligt i ca. 35-40 minutter. Derpå kommes resten af grøntsagerne ved bortset fra asparges og ærter. Der koges roligt videre til grøntsagerne er møre. De sidste 5 minutter kommes asparges stykker og ærter ved. Så sies kogevæsken over i stor skål. Kød og grøntsager kommes i en anden skål og holdes varme. Løg og laurbærblade kasseres.

  4. I gryden kommes nu 2 spsk smør som smeltes og derpå 2 store spsk mel der bages op. Der spædes med suppen mens saucen piskes igennem. Det er muligt at al suppen ikke skal bruges - eller at der skal bruges mere, og så må man tage lidt ekstra hønsebouillon. Konsistensen skal være som en let sauce, som kan dække bagsiden af en ske.

  5. Kom 2 dl. fløde i saucen, lad den koge igennem og smag den til med salt, peber og måske en anelse rørsukker. Kom kød og grøntsager ved og varm det hele igennem. Servér med finthakket persille.