Spis de lækre lammekødboller sammen med en salat eller tag dem med i et pitabrød i madpakken. (©DR)

Lammekødboller

Kødboller kan laves på mange forskellige måder. Her er de krydret med spidskommen og fyldt med pinjekerner og sultanarosiner. De smager himmelsk sammen med en god salat eller proppet i et pitabrød fyldt med gode grøntsager og hummus.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 1 stort løg
  • 3/4 dl pinjekerner
  • 3/4 sultana rosiner
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på ca. 200 grader. 
  2. Rør lammekødet sammen med finthakket løg og de resterende ingredienser, indtil du har en lind fars. 
  3. Form dem til små kugler, som du lægger på bagepapir på en bageplade. 
  4. Steg kødbollerne i ovnen i ca. 12-14 minutter. Enkelte af de 'yderste' rosiner kan godt blive meget mørke pga. af sukkerindholdet i dem, de kan evt. fjernes efter stegningen.