Lammeragout

Trine Pallesens lammeragout indeholder få ingredienser og er let at lave, men ikke desto mindre er den en himmerigsmundfuld.

Den lækre lammeragout af Trine Pallesen er super nem at lave, og ser endda flot ud, når den er anrettet og drysset med persille. (© DR)

Tidsforbrug: 1 time, 10 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 600 g udbenet lammebov

  • 4-5 fed hvidløg

  • 2 stk. løg

  • 200-400 g små kartofler

  • 1 håndfuld persille

  • 300 g rodfrugter

  • 150 g kål

  • 2 kviste rosmarin

  • 2 spsk. tomatkoncentrat

  • 1 spsk. paprika

  • 1 stk. citron

  • 1 smule piskefløde

  • 2 kviste timian

Fremgangsmåde

Fjern sener og hinder fra lammeboven og skær kødet i tern (ca. 2x2).

Brun kødet af i lidt smør og olie evt. i en stegeso.

Snit hvidløgene, skær løgene groft, skrab kartoflerne, hak persillen fint, og skær kålen i strimler.

Tilsæt løg, kål, hvidløg, paprika og tomatkoncentrat og brun det let af med kødet. Hæld vand på til det dækker, og kog op med timian, rosmarin, lidt salt og peber. Lad det simre i 30-40 min under låg.

Tilsæt kartoflerne, og lad det simre videre i ca. 10 min. Derefter tilsættes rodfrugter evt. fløde, og lad det koge yderligere 10 min.

Tag rosmarin- og timiankviste op af retten, og smag til med salt, peber og citron. Server retten i dybe tallerkener med et drys hakket persille.