De friturestegte madbrød er gode som snack eller tilbehør. (©DR)

Langos

Langos er små friturestegte madbrød, der stammer fra Ungarn. De kan toppes med mange forskellige ting, men ofte serveres de bare smurt med creme fraiche og drysset med revet ost.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 stor kogt kartoffel
  • 1 tsk. salt
  • 7-8 dl mel
  • olie til fritering

paprikaolie

  • 2 tsk. mild paprika
    (delikatesse)
  • 1 tsk. stærk paprika
    (rosen)
  • 1 tsk. røget paprika
  • 3 dl olivenolie

evt.

  • creme fraiche og gruyereost eller lignende til topping

Fremgangsmåde

Arbejdstid: Ca. 30 min.

Hævetid: 45 min.

Rør gæren ud i vandet. Riv kartoflen og bland den med mel og salt (hold lidt mel tilbage til udrulning). Rør vand og gær i melet, og ælt den sammen til en ganske let dej, der godt må være en smule klæbrig. Lad den hæve i ca. 45 minutter. Del dejen i 16-18 stykker og rul dem ud i ovaler på ca. ½ cm. tykkelse på et melet bord. Steg dem gyldne og sprøde i friture, højest et par ad gangen og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. De kan holdes varme i ovnen med døren på klem, mens resten gøres færdige.
Langos kan serveres med mange forskellige slags tilbehør. Her har vi valgt at bruge creme fraiche, revet gruyere eller lignende ovenpå og dryp af paprikaolie der fremstilles således: 

Kom de forskellige slags paprika i en lille gryde sammen med olivenolien og varm det hele op til det begynder at syde. Sluk og lad olien trække lidt. Si den gennem et kaffefilter.