Et vegetarisk julebord kan sagtens være elegant og fuld af smag. (©DR)

Langtidsbagte rødbeder i douglasgran med syltede porre og æbler

Disse langtidsbagte rødbeder kan serveres som del af et vegetarisk julebord, da retten er fuld af smag og dybde. Rødbederne bages med gran, steges i smør og toppes med letstegte porre, æble og rosmarin. Retten er lavet af kok Mads Dalsborg fra Restaurant Mondän.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 kviste vasket douglasgran
  • 2 store rødbeder
    (så store som muligt)
  • 2 æbler
  • 2 porrer
  • 2 dl æblemost, gerne koldpresset eller slowjuicet
  • 250 g smør
  • 1 lille glas dijon-sennep
  • salt og peber
  • 1 stk. citron, økologisk
  • 2 stk. banan-skalotteløg
  • ½ bundt rosmarin

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 160 grader og læg rødbederne imellem de to små grangrene. 
  2. Bag rødbederne i cirka 4 timer og vend dem hver halve time. 
  3. Tag rødbederne ud og film dem. Lad dem stå to timer ved stuetemperatur. Derefter fjernes skrællen og rødbeden skæres i tykke skiver. Rødbederne steges op i smør inden de anrettes. 
  4. Snit løg og rosmarin meget fint og vend det sammen med skallen fra citronen. 
  5. Snit porrerne i tynde skiver og vask dem for jord og dræn dem. 
  6. Skræl æblerne, skær dem i både og læg dem i vand med citron. 
  7. Steg porrerne i smør på en pande og kom æbler, løg, rosmarin og citronskal i, tilsæt æblejuice og reducér ind til halvdelen. Tilsæt 1 stor spiseske sennep og to store spiseskeer smør. Smag til med salt og peber. 
  8. Klar til servering. 

Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften