Langtidsstegt svinebryst med grønkål og rødløg
Svinebrystet skal have over 2 timer i ovnen. Når ventetiden er overstået, er der også mad til op til 16 portioner, som kan gemmes til andre aftner, hvis man ikke har større selskab.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Svinebryst
- 1,5 kg svinebryst uden svær
- 2 dl æblemost
- 2 dl øl
- 1 spsk. enebær
- 10 stk. laurbærblade
- 0,5-1 tsk. friskkværnet peber
-
1-2 spsk.
groft salt
(efter smag)
Salat
- 500 g grønkål
- 2 stk. rødløg
- 2 spsk. olie
Dressing
- 2 spsk. grov sennep
- 3 spsk. æbleeddike
- 5 spsk. olivenolie
- 1 spsk. honning
-
1 tsk.
salt
(efter smag)
-
1 knivspids
peber
(efter smag)
Fremgangsmåde
- Svinebryst:
Rids fedtlaget let og læg svinebrystet i et fad med både most og øl ved. Krydr med salt og krydderierne, og steg ved 140 grader i 2-2,5 time. - Salat:
Pluk, skyl og dræn grønkål. Steg kålen af på en pande i olie i kort tid. Den må ikke falde sammen, men skal være sprød og have fået lidt farve. Skær løg i tynde, fine skiver og vend ned til kålen. Tag af varmen. Rør dressingen sammen og vend med kål og løg og kom på et fad. - Servér svinebrystet, der er skåret i 3x3 cm. store tern, med salat til.