Lavendelsirup er lækkert til ost eller andre desserter. I 'De kongelige køkkenhaver' viser Mette Blomsterberg, hvordan du nemt laver en lækker sirup med lavendler i. (©DR)

Lavendelsirup

Sirup kan godt være hjemmelavet. Her får du opskriften på Mette Blomsterbergs sirup med lavendler i, som er perfekt at spise til ost og andre desserter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1,6 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 håndfuld lavendler

Fremgangsmåde

  1. Hak en håndfuld lavendler og bland dem med sukkeret.
  2. Hæld vand i en gryde og tilsæt sukkeret med lavendler i.
  3. Kog sukkermassen op og lad den smelte i gryden, til det bliver til en tyk sirup.
  4. Hæld siruppen op i et glas og lad den køle helt ned. Rør lidt i siruppen, når du skal bruge den, så den får en jævn konsistens.

TIP: Spis siruppen til forskellige desserter eller oste.