Du kan selv tilpasse syren i citronmoussen og lemoncurden i denne kage, så den passer lige til dine smagsløg. (©DR)

Lemon de luxe-kage med nødder og marengs

Denne lækre citronkage med nødder og marengs er både frisk og syrlig og smuk at se på med det enkle og elegante udtryk fra den sprøjtede marengs.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Nøddebund

  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Lemoncurd

  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 60 g smør
  • 2 spsk. fintrevet citronskal
  • 1 dl citronsaft

Citronmousse

  • 2 blade husblas
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 6 spsk. flormelis
  • 5 dl piskefløde
  • 4 tsk. fintrevet citronskal
  • 4 spsk. citronsaft

Marengspynt

  • 2 æggehvider
  • 100 g flormelis
  • Lidt gul pastafarve

Chokoladebånd

  • 400 g 80% mørk chokolade

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 170 grader over/undervarme.
  2. Kom hasselnødder på en bageplade med et stykke bagepapir og rist dem i midten af ovnen.
  3. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  4. Bland mel og bagepulver i æggemassen.
  5. Tag nødderne ud af ovnen, hak dem groft i en minihakker og kom dem i dejen. Kom dejen i en springform (ca. 18cm) og bag den i ca. 15 minutter.
  6. Befri bunden fra formen og læg den på frys

Lemoncurd

  1. Riv citronskal og pres saft til curden.
  2. Kom citron, sukker og æg i gryden og lad det tykne lidt.
  3. Kom smør i blandingen og lad curden tykne til en lækker tyk konsistens.
  4. Sigt curden og sæt den på køl.

Citronmousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Riv citronskal og pres saft til moussen.
  3. Pisk vaniljesukker, flormelis, citronskal og fløde sammen.
  4. Smelt husblassen i citronsaften over svag varme og bland det med flødeblandingen.
  5. Sprøjt en stribe mousse rundt langs indersiden af formen. Put curden ind i midten, så moussen holder på curden. Hæld derefter resten af moussen på toppen.
  6. Læg den på frys i mindst en time

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt derefter flormelissen lidt ad gangen. Lad marengsen piske længe så den bliver meget sej.
  2. Sæt sprøjteposen med en stjernetyl i en holder og lav to lodrettestreger med den gule pastafarve indvendigt i posen fra tyllen og op mod posens åbning.
  3. Kom marengsen i og læg den klar på bordet.

Chokoladebånd og pynt

  1. Smelt 2/3 af chokoladen i mikroovnen til 48 grader.
  2. Bland den i den kolde chokolade og lad det smelte sammen til 32 grader.
  3. Kom chokoladen på kageplast, som er 1 cm højere end kagen og en længde der er nogenlunde rundt om formen (må ikke være for kort) og lad den ligge på bordet, mens kagen løsnes fra formen.
  4. Befri kagen fra formen.
  5. Sprøjt marengslåget på kagen i et ønsket mønster.
  6. Sæt chokoladebåndet om kagen, klip overskydende bånd af, så enderne mødes og sæt kagen på frys.
  7. Efter ca. 10 min fjernes plasten og kagen præsenteres.