Disse små sommerfugle-hapsere er lavet af en type vandbakkelsesdej, som krakelerer fint i overfladen, når de bliver bagt. (©DR)

Sommerfugle af choux au craquelin og solbær cremeux

Man bliver glad i låget af sommerfugle! Og grøn er godt for øjnene, så når nu der er noget, der hedder blå ugler, kan man vel også lave grønne sommerfugle? Disse grønne sommerfugle flyver rundt på skovbunden og laves af choux au craquelin (krakellerede vandbakkelser). Sommerfuglenes maver fyldes med blød mælkechokolade og solbær cremeux.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Cremeux med solbær

  • 1 blad husblas
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 15 g sukker
  • 80 ml piskefløde
  • 80 ml solbærpuré
  • 140 g hvid chokolade
    (knapper)

Craquelin

  • 70 g smør
  • 70 g mel
  • 70 g rørsukker
  • En knivspids grøn pastafarve

Choux

  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 1/2 tsk. sukker
  • 1/4 tsk. groft salt
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 3 æg

Pynt

  • 150 g hvid chokolade - knapper
    (først bruges de 100 gram, senere de sidste 50 gram)
  • 1/4 tsk. grøn pulverfarve
  • 1 spsk. grønt sukker
  • Lidt isomalt

Fremgangsmåde

Cremeux med solbær

  1. Udblød husblas i koldt vand (lav imens craquelin).
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen.
  3. Kom piskefløde og solbærpuré i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  4. Pisk solbærfløden i æggeblommerne.
  5. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til 83 grader under konstant omrøring.
  6. Tag gryden af varmen, sigt cremen og rør den udblødte husblas ud i cremen.
  7. Kom den hvide chokolade i en skål og hæld den varme creme over - rør med en dejskraber til glat creme.
  8.  Stavblend cremen og kom den i en flad beholder, dæk med husholdningsfilm og sæt i fryseren i 30 minutter (kom herefter cremeuxen i en sprøjtepose med lille rund tylle og stil i køleskab indtil brug.

Craquelin

  1. Blend alle ingredienserne i minihakkeren.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på cirka 2 mm.
  3. Stil dejen på frys indtil brug.

Choux

  1. Tænd for ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
  2. Sødmælk, vand, sukker, salt og smør kommes i en gryde og bringes til kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen og rør sigtet kagemel i gryden til dejen bliver bød og uden klumper.
  4. Sæt gryden tilbage på kogepladen og rist dejen i 2 minutter ved svag varme.
  5. Hæld dejen i en skål og pisk dejen med elpisker med dejkroge i 2 minutter så noget af varmen fordamper.
  6. Pisk æggene let sammen og pisk dem ind i dejen af tre omgange.
  7. Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle og sæt tre sammenhængende dutter (2,5 idiameter) på række indtil der ikke er mere dej tilbage.
  8. Tag craquelin ud af fryseren og udstik små cirkler på cirka 3 cm i diameter og placer dem oven på alle dutterne.
  9. Sæt choux au craquelins i ovnen, skru ned på 170 grader og bag i cirka 32 minutter - uden at åbne ovnen.
  10. Køl dem kort af i fryseren når de er færdige.

Pynt/samling

  1. Temperer den hvide chokolade i mikroovnen, farv det med grøn pulverfarve og kom det på sprøjtepose med lille rund tylle.
  2. Med chokoladen tegnes sommerfuglevinger på individuelle stykker bagepapir - drys med grønt sukker.
  3. Placer bagepapirsstykkerne enkeltvis i glas sæt dem i fryseren.
  4. Lav følehorn ved at smelte isomalt i en lille gryde, farv det med den grønne pastafarve og afsæt streger (følehorn) på bagepapir med et grillspyd.
  5. Tag choux au craquelin ud af fryseren og fyld dem med cremeux.
  6. Smelt de 50g hvide chokoladeknapper i mikrovnen, farv det grønt og kom det på sprøjtepose med lille rund tylle.
  7. Tegn øjne på sommerfuglene.
  8. Tag vingerne ud af fryseren og befri dem fra bagepapiret.
  9. Fæstn vingerne på den midterste choux med en smule grøn chokolade.