Den grønne persillesauce skaber en flot farverig ret, som både er lækker at kigge på, men som så sandelig også er lækker at spise! (©DR)

Let røget, stegt flæsk og paneret flæsk

Adam Price leverer en opskrift på to forskellige slags flæsk, en skøn grøn persillesauce og små aspargeskartofler.

Tilberedningstid: 1 time, 5 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

    Let røget, stegt flæsk og paneret flæsk

    • 800 g stegeflæsk fra økologisk, frilands gris
    • 1 smule røget salt
    • 1-2 stk. æg
    • 1 håndfuld hvedemel
    • 1 smule rasp
    • 1 smule svinefedt
      (Alternativt kan man bruge en neutral olie, tilsat lidt smør)

    Persillesauce

    • 2 bundt kruspersille
    • 3 dl hønsefond
    • 0,5-1 stk. citron
    • 40 g smør
    • 30-40 g mel
    • 1 dl fløde
    • 1 smule salt
    • 1 smule peber

    Små aspargeskartofler

    • 400-500 g små aspargeskartofler
    • 1 bundt løvstikke
    • 1 smule salt

    Fremgangsmåde

    Start på flæsket:

    1. Flæsket skæres i passende skiver, og saltes grundigt med den røgede salt. Lad den stå og trække på køl i min. 1 time. Placer derefter flæsket på en rist med bageplade under, og bag det sprødt i ovnen ved 175-200 grader. Gem lidt af flæsket til det panerede flæsk.

    Lav dernæst persillesauce: 

    1. Fyld blenderen halvt op med persille, lun hønsefond og lidt citronsaft, og blend det sammen til det er helt grønt. 

    2. Lav en opbagning med smør og mel. Melet bages grundigt af inden man, lidt ad gangen, under kraftig omrøring, tilsætter den grønne persillefond til ønskede konsistens. Afrund saucen med lidt fløde, og smag til med salt og peber. 


    Kog kartofler: 

    1. Kartoflerne koges op med løvstikke i letsaltet vand. Lad vandet koge i 5 min. Sluk derefter for blusset, og lad kartoflerne trække færdige under låg.

    Herefter paneres det resterende flæsk og server:

    1. Skær sværen af det resterende flæsk. Dyp skiverne i henholdsvis: mel, æg og rasp og steg det sprødt ved middelvarme i rigeligt svinefedt, eller neutral olie tilsat lidt smør.

    2. Server den stegte og panerede flæsk med den grønne persillesauce og kogte asparges kartofler