Nybagt leverpostej til frokostbordet. (©DR)

Leverpostej

Der er ikke meget der slår en lun og hjemmelavet leverpostej, som altid er et hit på frokostbordet. Her får du Brødrene Prices opskrift, som de lavede den til en julefrokost i den dansk-amerikanske by Elk Horn. Server leverpostejen på godt rugbrød med syltede rødbeder eller med sprød bacon og stegte svampe.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 20 pers.

Ingredienser

  • 1 kg fersk spæk
  • 1 kg svinelever
  • 200 g løg
  • 200 g hvedemel
  • 40-50 g salt
  • 8 g stødt peber

Fremgangsmåde

  1. Portionen her er stor, men opskriften kan divideres op, eller man kan fryse postejen ned i mindre portioner. Blot skal man huske, at den kan have en tendens til at smuldre lidt, når den er optøet. Bedst er det at fryse den i rå form og så bage efterhånden som den skal bruges.
  2. Skær spækket i mindre stykker og kog det ½ time i en gryde med ca. 1½ liter vand. Tag spækket op af gryde og lad det køle af. Kør så spæk, lever og løg igennem kødhakkeren. Vi bruger forsatsen med de små huller til denne postej. 
  3. Rør farsen med mel, krydr med salt og stødt peber og fortynd den med kogevandet fra spækket. Den kan tage omkring 1 liter, og du skal ikke være urolig for, at farsen på dette tidspunkt ligner en tynd vælling. Det skal den nemlig. Hæld den i passende forme og bag dem i vandbad i ovnen ved 175 grader i ca. 50-60 minutter.
  4. Leverpostejen serveres med sprød bacon, ristede champignoner og rødbeder eller asier.