De små limedrømme er super flotte og velsmagende. (©DR)

Limedrøm

Disse smukke limedrømme af små tørkager bagte Elissa, som hendes første favoritbagning i Den store bagedyst 2018. Kagen har Elissa lavet med inspiration i en spansk mandelkage, som hendes familie elsker, og som hun har fornyet med frisk lime, aromatisk safran og en sprød og salt mørdej. Ifølge Elissa nydes kagen allerbedst sammen med en kop te eller stærk kaffe.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

mandelkage

  • 125 g mandelmel
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g smør
    (smeltet og afkølet med safran)
  • ½ tsk. safran
  • 1 økologisk lime, skal heraf

Hvid chokolade-lime-ganache

  • 2 blade husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 50 ml limesaft
    (ca. 2 limes)
  • 30 g æggeblomme
  • 20 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 120 g hvid chokolade i knapper
  • 1 knivspids grøn pastafarve

Mandel-mørdej

  • 125 g kagehvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 75 g koldt smør
  • ca. ½ æg

Limecurd

  • 1 dl limesaft
  • 2 økologiske lime, skal heraf
  • 100 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 1 blade husblas
  • 50 g blødt smør

Samling

  • fintrevet limeskal
  • frisk mango

Fremgangsmåde

Mandelkage 1. del.

  1. Start med at smelte smør og safran i en gryde og stil til afkøling. 
  2. Opvarm ovnen til 175°C varmluft. 


Hvid chokolade-lime-ganache 

  1. Udblød husblas i koldt vand ca. 10 min.
  2. Opvarm fløde og limesaft i en gryde. 
  3. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål. 
  4. Hæld den varme flødeblanding over æggeblandingen. Pisk og hæld tilbage i gryden. 
  5. Opvarm til 85°C, pisk undervejs så cremen ikke skiller. 
  6. Bland husblas i gryden, og hæld det hele over chokoladen. Rør sammen i midten af skålen til al chokoladen er smeltet. Tilsæt pastafarve og limeskal. 
  7. Hæld på silikoneforme. Afkøl på frost i min. 1 time. 

Mandel-mørdej

  1. Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en skål. 
  2. Tilsæt koldt, hakket smør, og brug hænderne til at findele smør i melmassen. 
  3. Saml dejen hurtigt til en kugle med pisket æg. Stil på køl. 
  4. Udstik mørdej og saml dem i 6 små tærteforme. Afbag på 175°C ca. 20min. Afkøl.

Mandelkage 2. del

  1. Bland mandelmel, sukker og tilføj æg og limeskal uden at piske dejen. 
  2. Tilføj smeltet smør. 
  3. Bag 25-­30 min. på 175°C og afkøl på en rist.

Limecurd

  1. Udblød husblas 10 min. i koldt vand.
  2. Kog sukker, limesaft og limeskal i en gryde. 
  3. Pisk æggeblommerne sammen, og hæld sukkerblandingen over æggeblommerne under piskning.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog op under konstant piskning i ca. 30 min. Tag af varmen. Tilføj husblas. 
  5. Sigt cremen over i en skål. 
  6. Blend blødt smør i cremen med en stavblender. Hæld på sprøjtepose og stil på køl.

Samling

  1. Udstik afkølet mandelkage. 
  2. Skær mango ud i tynde skiver og udstik i en cirkel. 
  3. Hæld limecurd i de afkølede tærteforme,  og placér mandelkage og mango.
  4. Afpynt med hvid chokolade lime ganache og limeskal.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1