Limemedaljer
Den klassiske konditorkage medaljen har her fået et friskt pift med en frisk lemoncurd og flødeskum med ingefær. En opskrift fra 'Den store bagedyst'.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Ingredienser
Lemoncurd
- 3 stk. citroner (saft og skal)
- 2 stk. æg
- 200 g sukker
- 75 g smør
Mørdej
- 300 g mel
- 100 g flormelis
- 150 g smør
- 1 stk. æg
Vanilje/limecreme
- 2,5 dl sødmælk
- 0,5 stang vanilje
- 35 g sukker
- 20 g maizena
- 2 stk. æggeblomme
- 0,5 stk. lime (saften)
Ingefærflødeskum
- 7,5 dl fløde
- 15 g fintrevet ingefær
- 1 spsk. flormelis
Limeglasur
- 200 g flormelis
- 1 stk. lime (saften)
- 1 sjat vand
Pynt
- 400 g hvid chokolade
- 1 smule grønt kakaosmør
- 1 stk. lime
Fremgangsmåde
Lemoncurd
- Bland alle ingredienserne over et vandbad. Pisk godt igennem og varm op over svag varme. Massen må ikke blive for varm, men skal over 75 grader.
- Når massen er tyknet så tag den af varmen og direkte på køl.
Mørdej
- Alle ingredienser blandes sammen. Dejen stilles på køl i 30 min. Dejen tages ud og temperer i 5 min.
- Herefter udrulles den i mel, udstikkes med ca. 7 cm kruset udstikker, og bages i ca. 10 min. ved 200 grader, til de er gyldne.
Lav vanille/limecreme
- 2 dl mælk varmes op i en gryde.
- Vanilliestangen flækkes, kornene skrabes ud og mases sammen med sukkeret.
- Vanilliesukker, maizena og resten af mælken piskes sammen og herefter tilsættes 2 æggeblommer, pisk igen.
- Blandingen hældes op i den varme mælk sammen med rest fra vanillestangen og piskes imens det bliver varmet op.
- Når blandingen begynder at boble tages den af varmen imens det fortsat piskes.
- Cremen hældes over i en skål og sættes på køl med film liggende på cremen.
- Når cremen er helt kold, tilsættes saften fra 0.5 lime og piskes godt rundt til den er cremet igen.
Lav ingefærflødeskum
- Fløden piskes stiv, herefter tilsættes flormelis, pisk kort, og til sidst vendes den revne ingefær i.
- Herefter vendes flødeskummet i vanille-limecremen, overføres til en sprøjtepose med stjernetyl, og lægges på køl indtil brug.
Pynt og limeglasur
- Temperer den hvide chokolade og lav blade. Og lav julienstrips af lime, og "krøl" dem let.
- Ingredienserne til limeglasuren røres sammen over let varme og bruges først til at afmærke cirkel med en udstikker, og derefter hældes det i sprøjtepose med en tyl med lille hul og sprøjtes på mørdejslåget.
- Limeglasur sprøjtes i en pæn ring, efterfulgt af flødeskum, hvidt chokoladeblad, og julienstrip af lime
Gør kagerne færdig:
- Sprøjt flødeskumsblandingen i en ring rundt langs kanten på hver af mørdejsbundene. I midten lægges en skefuld lemoncurd, og hver kage toppes med et pyntet mørdejslåg.