Smukke medaljer med frisk smag af lime og ingefær. (©DR)

Limemedaljer

Den klassiske konditorkage medaljen har her fået et friskt pift med en frisk lemoncurd og flødeskum med ingefær. En opskrift fra 'Den store bagedyst'.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Lemoncurd

  • 3 stk. citroner (saft og skal)
  • 2 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 75 g smør

Mørdej

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 stk. æg

Vanilje/limecreme

  • 2,5 dl sødmælk
  • 0,5 stang vanilje
  • 35 g sukker
  • 20 g maizena
  • 2 stk. æggeblomme
  • 0,5 stk. lime (saften)

Ingefærflødeskum

  • 7,5 dl fløde
  • 15 g fintrevet ingefær
  • 1 spsk. flormelis

Limeglasur

  • 200 g flormelis
  • 1 stk. lime (saften)
  • 1 sjat vand

Pynt

  • 400 g hvid chokolade
  • 1 smule grønt kakaosmør
  • 1 stk. lime

Fremgangsmåde

Lemoncurd

  1.  Bland alle ingredienserne over et vandbad. Pisk godt igennem og varm op over svag varme. Massen må ikke blive for varm, men skal over 75 grader. 
  2. Når massen er tyknet så tag den af varmen og direkte på køl. 

Mørdej

  1. Alle ingredienser blandes sammen. Dejen stilles på køl i 30 min. Dejen tages ud og temperer i 5 min. 
  2. Herefter udrulles den i mel, udstikkes med ca. 7 cm kruset udstikker, og bages i ca. 10 min. ved 200 grader, til de er gyldne. 

Lav vanille/limecreme

  1. 2 dl mælk varmes op i en gryde. 
  2. Vanilliestangen flækkes, kornene skrabes ud og mases sammen med sukkeret. 
  3. Vanilliesukker, maizena og resten af mælken piskes sammen og herefter tilsættes 2 æggeblommer, pisk igen. 
  4. Blandingen hældes op i den varme mælk sammen med rest fra vanillestangen og piskes imens det bliver varmet op. 
  5. Når blandingen begynder at boble tages den af varmen imens det fortsat piskes. 
  6. Cremen hældes over i en skål og sættes på køl med film liggende på cremen. 
  7. Når cremen er helt kold, tilsættes saften fra 0.5 lime og piskes godt rundt til den er cremet igen. 

Lav ingefærflødeskum

  1. Fløden piskes stiv, herefter tilsættes flormelis, pisk kort, og til sidst vendes den revne ingefær i. 
  2. Herefter vendes flødeskummet i vanille-limecremen, overføres til en sprøjtepose med stjernetyl, og lægges på køl indtil brug. 

Pynt og limeglasur

  1. Temperer den hvide chokolade og lav blade. Og lav julienstrips af lime, og "krøl" dem let. 
  2. Ingredienserne til limeglasuren røres sammen over let varme og bruges først til at afmærke cirkel med en udstikker, og derefter hældes det i sprøjtepose med en tyl med lille hul og sprøjtes på mørdejslåget. 
  3. Limeglasur sprøjtes i en pæn ring, efterfulgt af flødeskum, hvidt chokoladeblad, og julienstrip af lime

Gør kagerne færdig:

  1. Sprøjt flødeskumsblandingen i en ring rundt langs kanten på hver af mørdejsbundene. I midten lægges en skefuld lemoncurd, og hver kage toppes med et pyntet mørdejslåg.