Lisbeths frikadeller - muligvis Nordjyllands bedste. (©DR)

Lisbeths frikadeller

På Brødrene Prices danmarkstourne efter egnsretter besøger Adam og James, Lisbeth, som eftersigende skulle lave Nordjyllands bedste frikadeller. Du får opskriften her.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg hakket flæsk
  • 2 stk. æg
  • 2 stk. store løg
  • 3-4 spsk. hvedemel
  • 3-4 dl mælk
  • 10-12 g salt
    (efter smag)
  • 0,5 stk. friskkværnet peber
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Det hakkede flæsk røres med de øvrige ingredienser og finthakket løg. Farsen skal være lind men ikke flydende, så mængden af mælk må evt. justeres. Lad farsen hvile en times tid i køleskabet inden frikadellerne formes og steges i en blanding af smør og olie.

    Vi plejer at rive løgene fint og yderligere smage farsen til med revet muskat og lidt allehånde. Vi bruger også rasp i stedet for mel (til denne portion ca. 2 dl), - men det er en smagssag (hver husholdning, sin frikadelle!)