Denne locher punch er dejlig forfriskende, og perfekt til en varm sommerdag. Masser af citroner, appelsiner og frisk smag. (©DR)

Locher Punch

Det var Kirsten Hüttemeiers morfar, maleren Carl Locher, der opfandt (og derfor lagde navn til) drikken. Ifølge det siden så berømte tv-kokke barnebarn, bød Carl Locher ofte kunstnere og fiskere i Skagen og Hornbæk på Locher punch, og de afslog efter sigende aldrig en invitation. Forståeligt nok.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. økologiske citroner
  • 6 stk. økologiske appelsiner
  • 1 stk. vaillestang
  • 2 stang hel kanel
  • 10 stk. hele nelliker
  • 1,5 l vand
  • 650 g sukker
  • 0,75 l sherry
  • 0,75 l hvidvin
  • 0,35-70 l rom
    (alt efter hvor stærk punchen ønskes)

Fremgangsmåde

  1. Vask appelsiner og citroner og skær skallerne af dem uden at få det bitre hvide med. Pres saften ud og gem til senere. Kom skallerne i en gryde sammen med kanelstænger, nelliker, korn af en vanillestang og vand, og kog under låg i 20 min.

  2. Si drikken, pres skallerne godt og kassér indholdet af sien. Kom sukkeret i den varme væske, så det opløses.

  3. Afkøl sukkerlagen og hæld nu appelsin- og citronsaft, sherry, hvidvin og rom i drikken. Kom punchen i køleskabet til den er iskold. 

TIP: Servér den i en passende bowle (evt. med isterninger) eller hæld Locher punchen på flasker og stil dem koldt. Punchen kan opbevares i 2-3 mdr og nydes iskold.