Lækre sfogliatellehorn fyldt med hummer, syltede stikkelsbær og persillemayonnaise. (©DR)

Henrik og Louises nytårssfogliatelle

Henrik og Louises bud på en nytårssnack: små vandbakkelser med hummerfyld og syltede stikkelsbær.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sfogliatelle

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 12 g honning
  • 1-2 dl vand
  • 100 g smør til pensling

Hummerfyld

  • en god portion hummerhaler og -klør
  • 2 citroner
    (skallen herfra)
  • en smule frisk ingefær
    (efter smag)
  • en smule salt & peber
  • 100 g syltede stikkelsbær

Persillemayonnaise

  • 1½ dl neutral olie
  • en håndfuld frisk persille
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. sennep
  • en smule citron
    (saften herfra, efter smag)
  • en smule salt & peber

Fremgangsmåde

Sfogliatelle:

  1. Alle ingredienserne kommes i en røreskål, tilsæt vandet gradvist.
  2. Lad røremaskinen gøre arbejdet for dig – dejen skal æltes smidig og elastisk.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, med en smule neutral olie i 30 min. 
  4. Del dejen i 3 stykker og rul dejen ultratyndt ud – evt. på et klæde eller en dug. Træk gerne i dejen. Dejen smøres med det fløde eller smeltede smør.
  5. Rul nu dejen stramt sammen som en pølse og afkøl. 
  6. Skær dejen i stykker på 1 cm tykke skiver. Med fingrene presser du forsigtigt fra midten g skaber et horn eller kræmmerhus – kræver måske ekstra smør til fingrene.
  7. De små horn placeres på en bageplade med en kugle bagepapir indeni, så de ikke falder sammen.
  8. Bages ved 180 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde – det tager cirka 13-15 minutter.

Persillemayonnaise:

  1. Varm olien op i en gryde til ca. 60 grader.
  2. Skyl persillen grundigt, og læg bladene i en blender.
  3. Hæld den lune olie over, og blend olie og persille, til olien får en flot grøn farve. Det tager et par minutter.
  4. Sigt olien, og køl den ned til stuetemperatur.
  5. Lad æggeblommen få stuetemperatur og tilsæt sennep, lidt salt og en tsk. citronsaft.
  6. Pisk til blommen bliver lidt sej.
  7. Tilsæt nu den grønne persilleolie lidt ad gangen, mens du pisker. Fortsæt til mayonnaisen er cremet og tyk. 
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt i køleskabet indtil servering.   

Hummerfyld:

  1. Varm en pande hårdt, og placer hummerhaler og klør på panden.
  2. Lad varmen stige op igennem hummeren, når du kan mærke varmen på overfladen af hummeren, tager du dem af panden. 
  3. Hummeren køler af og skæres derefter i tern – ’tartaragtigt’ – hummeren krydres med salt, peber, citronskal og ingefær.
  4. Hummer, syltede stikkelsbær og persillemayonnaise fyldes i de afkølede sfogliatellehorn og placeres på et fad – lav evt. en dut af mayonnaisen på fadet så hornene ikke ruller rundt på fadet. 
  5. Afslut med en smule mayonnaise på toppen og et kvart stikkelsbær.