Henrik og Louises nytårssfogliatelle
Henrik og Louises bud på en nytårssnack: små vandbakkelser med hummerfyld og syltede stikkelsbær.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Sfogliatelle
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 12 g honning
- 1-2 dl vand
- 100 g smør til pensling
Hummerfyld
- en god portion hummerhaler og -klør
-
2
citroner
(skallen herfra)
-
en smule
frisk ingefær
(efter smag)
- en smule salt & peber
- 100 g syltede stikkelsbær
Persillemayonnaise
- 1½ dl neutral olie
- en håndfuld frisk persille
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. sennep
-
en smule
citron
(saften herfra, efter smag)
- en smule salt & peber
Fremgangsmåde
Sfogliatelle:
- Alle ingredienserne kommes i en røreskål, tilsæt vandet gradvist.
- Lad røremaskinen gøre arbejdet for dig – dejen skal æltes smidig og elastisk.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, med en smule neutral olie i 30 min.
- Del dejen i 3 stykker og rul dejen ultratyndt ud – evt. på et klæde eller en dug. Træk gerne i dejen. Dejen smøres med det fløde eller smeltede smør.
- Rul nu dejen stramt sammen som en pølse og afkøl.
- Skær dejen i stykker på 1 cm tykke skiver. Med fingrene presser du forsigtigt fra midten g skaber et horn eller kræmmerhus – kræver måske ekstra smør til fingrene.
- De små horn placeres på en bageplade med en kugle bagepapir indeni, så de ikke falder sammen.
- Bages ved 180 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde – det tager cirka 13-15 minutter.
Persillemayonnaise:
- Varm olien op i en gryde til ca. 60 grader.
- Skyl persillen grundigt, og læg bladene i en blender.
- Hæld den lune olie over, og blend olie og persille, til olien får en flot grøn farve. Det tager et par minutter.
- Sigt olien, og køl den ned til stuetemperatur.
- Lad æggeblommen få stuetemperatur og tilsæt sennep, lidt salt og en tsk. citronsaft.
- Pisk til blommen bliver lidt sej.
- Tilsæt nu den grønne persilleolie lidt ad gangen, mens du pisker. Fortsæt til mayonnaisen er cremet og tyk.
- Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt i køleskabet indtil servering.
Hummerfyld:
- Varm en pande hårdt, og placer hummerhaler og klør på panden.
- Lad varmen stige op igennem hummeren, når du kan mærke varmen på overfladen af hummeren, tager du dem af panden.
- Hummeren køler af og skæres derefter i tern – ’tartaragtigt’ – hummeren krydres med salt, peber, citronskal og ingefær.
- Hummer, syltede stikkelsbær og persillemayonnaise fyldes i de afkølede sfogliatellehorn og placeres på et fad – lav evt. en dut af mayonnaisen på fadet så hornene ikke ruller rundt på fadet.
- Afslut med en smule mayonnaise på toppen og et kvart stikkelsbær.